Kaip rašo news.liga.net., šiame mieste vis dar yra su vandens ir elektros tiekimu bei ryšiu susijusiu problemų. Dauguma Slovjanske likusių gyventojų – tai garbaus amžiaus asmenys.

Remiantis pateikiamais statistiniais duomenimis, 2010 m. Slovjanske gyventojų buvo 119,5 tūkst.

Šalia Slovjansko teroristai nuolat mėgina išsiveržti iš apsupties. Birželio 10 d. dėl Antiteroristinės operacijos pajėgų apšaudymo šaunamaisiais ginklais ir granatsvaidžiais buvo sužeisti du Ukrainos kariai.

Per antiteroristinę operaciją jau žuvo 257 žmonės

Donecko ir Luhansko srityse nuo antiteroristinės operacijos pradžios žuvo 257 žmonės, daugiau kaip 1,3 tūkstančio buvo sužeista. Šie duomenys pateikiami trečiadienį paskelbtoje Ukrainos sveikatos apsaugos ministerijos ataskaitoje, sudarytoje remiantis greitosios medicinos pagalbos tarnybų abiejose srityse informacija, praneša "RIA Novosti".

Ministerija nepatikslino, ar žuvusieji ir sužeistieji yra kariškiai ir separatistai, ar taikūs gyventojai.

"Donecko srityje nuo konfrontacijos pradžios žuvo 220 žmonių. Du iš jų - vaikai iki 18 metų amžiaus. Į medikus pagalbos kreipėsi daugiau kaip 1200 žmonių”, - cituoja ataskaitą leidinys "Novosti Donbassa".

Luhansko srityje nuo antiteroristinės operacijos pradžios žuvo 37 žmonės, dar 137 buvo sužeisti.

Anksčiau trečiadienį šalies sveikatos apsaugos ministras Olegas Musis pranešė, kad Ukrainos rytuose nuo antiteroristinės operacijos pradžios žuvo 210 žmonių, tarp jų - 19 vaikų.

Birželio 3 d. Ukrainos generalinis prokuroras Olegas Machnickis informavo, kad per susirėmimus šalies rytuose žuvo 181 žmogus.

Antiteroristinė operacija Ukrainos rytuose prasidėjo šių metų balandį. Ji suaktyvinta po gegužės pabaigoje surengtų prezidento rinkimų, kuriuos laimėjo Petro Porošenka.