Kaip praneša gazeta.ru, iš laivo „Vladivostok“ pavogta kompiuterinė įranga, kurią lėktuvnešyje buvo sumontavusi įmonė „Thales“.

Sen Nazero prokuroras Fabienas Bonne pranešė, kad pavogtuose serveriuose buvo saugoma slapta informacija.

DELFI primena, kad antradienį Prancūzijos prezidentas Francois Hollande‘as, atsižvelgdamas į dabartinę situaciją Ukrainoje, nusprendė sustabdyti pirmojo „Mistral“ tipo lėktuvnešio pristatymą Rusijai.

Prezidentūros paskelbtame pareiškime nurodyta, kad laivo perdavimas atidėtas „iki atskiro pranešimo“.

„Respublikos prezidento manymu, dabartinė situacija Ukrainos Rytuose ir toliau kliudo Rusijai perduoti pirmąjį „Mistral“ tipo lėktuvnešį. Dėl šios priežasties prezidentas nusprendė, kol nebus paskelbtas naujas įsakymas, atidėti pirmojo „Mistral“ tipo laivo perdavimo Rusijai klausimą“, – teigiama pranešime.

2011-aisiais Prancūzija sutiko už 1,2 mlrd. eurų pastatyti Rusijai du „Mistral“ tipo desantinius atakos laivus. Sutartyje buvo numatyta, kad pirmasis karo laivas „Vladivostok“ bus pristatytas 2014-ųjų spalį ar lapkritį, o kitas – „Sevastopol“ – 2015-aisiais.

Tačiau Eliziejaus rūmai pranešė, kad dėl neramumų Ukrainos rytuose „Mistral“ karo laivai į Rusiją gali būti nepristatyti. Vėliau Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as sakė, kad pirmąjį laivą „Vladivostok“ perduos tik tuo atveju, jeigu Ukrainos konflikte bus sudaryta tvari paliaubų sutartis ir rastas politinis sprendimas.