Apie tai skelbia gazeta.ru, remdamasis neįvardytu šaltiniu iš Rusijos jėgos struktūrų ir A. Aleksandrovo advokato Konstantino Kravčiuko žodžiais, informuoja newsru.com.

„Juos iškeitė į kelis žmones, tarp kurių buvo tiek Ukrainos, tiek kitų valstybių piliečių, kurie kovojo Ukrainos pusėje. Galiu pridurti, kad mūsų vyrams nelaisvėje teko daug patirti“, – teigia šaltinis. K. Kravčiukas šaltinio žodžius patvirtino.

Rusijos gynybos ministerija šių pranešimų kol kas nekomentuoja, o „Donecko liaudies respublikos“ pabėgėlių ir karo belaisvių komiteto pirmininko pavaduotoja Lilija Rodionova pareiškė, kad ji apie mainus nieko nežino.

„Novaja Gazeta“ šaltinis iš Ukrainos vidaus reikalų ministerijos šios informacijos negali nei patvirtinti, nei paneigti. Jis spėja, kad ši informacija gali būti išgalvota ir pasiūlė palaukti kitos dienos.

Pašnekovas žurnalistams sakė, kad, informacijai apie mainus pasitvirtinus, tai būtų labai blogas precedentas, nes šiuo metu kaip tik svarstomas kitas mainų planas.

„Prieš 12 valandų abu buvo kalėjimo ligoninėje. Tikimybė, kad per pusę dienos pavyko susitarti, labai menka, nes mainai visada labai sudėtingas procesas“, – pareiškė „Novaja gazeta“ šaltinis iš Ukrainos prezidento administracijos.

Be to, Ukrainos gynybos ministro pavaduotojas karo belaisvių išlaisvinimo klausimais Vasilijus Budikas „Dožd“ sakė, kad jį publikacija apie prie Luhansko sulaikytų rusų mainus labai nustebino, nes liepos 27 dienos rytą derybos vis dar vyko.

„Mano turimais duomenimis, kol kas jie yra savo vietose. Kiek man žinoma, jokių mainų dar nebuvo“, – teigia pašnekovas.

Ukraina neigia

Kaip socialiniame tinkle „Facebook“ rašo Ukrainos saugumo tarnybos atstovė spaudai Jelena Gitlianskaja, Donbase sulaikyti rusai nebuvo iškeisti į ukrainiečių karius.

„Rusų leidinys ir vėl paskelbė neteisingą informaciją. Į jokius karius mes jų neiškeitėme. Jie Ukrainoje, laukia tyrimo pabaigos ir teismo“, - rašo ji.

Pranešama, kad sulaikytojo Jevgenijaus Jerofejevo advokatė Oksana Sokolovskaja taip pat paneigė pasirodžiusią informaciją dėl iškeitimo.

„Ši informacija neturi nieko bendro su realiais įvykiais, bent jau vertinant šiandieninę situaciją, galbūt rytoj kas nors pasikeis“, - ji rašo „Facebook“.

O. Sokolovskajos teigimu, sulaikyti rusai vis dar gydomi Ukrainos teritorijoje esančioje karių ligoninėje.