Pasak portalo, tyrėjų teigimu, A. Lubiztas internete ieškojo informacijos, kur nusipirkti laisvinamųjų. Spėjama, kad tokios informacijos pilotui reikėjo tam, kad pirmasis pilotas būtų priverstas palikti kabiną. 

Tyrėjai kol kas atsisako komentuoti žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus. Teigiama, jog prokurorai daugiau informacijos apie tyrimo eigą pateiks dar šią savaitę.

Tai jau ne pirmi duomenys, paviešinti iš piloto kopiuterio, kuris per kratą paimtas iš jo namų. Kaip jau skelbė DELFI, prieš „Germanwings“ lėktuvo katastrofą Andreasas Lubitzas keletą kartų jungėsi prie savo kompiuterio naudodamas prisijungimą „Skydevil“ ir ieškojo informacijos apie piloto kabinos apsaugą.

Praėjusią savaitę tyrėjai Diuseldorfe pranešė, kad antrasis pilotas ieškojo informacijos apie savižudybės būdus, o dabar vokiečių leidinys „Bild am Sontag“ atskleidžia tikslius A. Lubitzo naudotus žodžius.

A. Lubitzo prisijungimo vardas „Skydevil“ („dangaus velnias“), kurį jis rašė angliškai, gali būti nuoroda į 1932 metų filmą „Sky Devils“.

Ištyrus A. Lubitzo bute buvusį jo planšetinį kompiuterį paaiškėjo, kad nuo kovo 16 iki 23 dienos pilotas ne kartą paieškoje įvedė žodžius „maniakinė depresija“, „migrena“, „sutrikęs regėjimas“, „akustinė trauma“.

Kitą dieną, atrodydamas visiškai įprastai ir nekeldamas jokio įtarimo savo draugams ir kolegoms, A. Lubitzas išėjo į darbą. Antrasis „Germanwings“ skrydžio 9525 pilotas užrakino kabinos duris, į ją neįleido skrydžio kapitono ir rėžėsi į Alpes, nužudydamas visus 150 lėktuve buvusius žmones.

A. Lubitzas taip pat ieškojo informacijos apie įvairius savižudybės būdus, lėktuvo kabinos duris ir jų apsaugos ypatumus. Kabinoje darytas garso įrašas įrodo, kad A. Lubitzas užrakino duris, kai skrydžio kapitonas išėjo į tualetą, ir jo nebeįsileido.

DELFI primena, kad tyrėjų nuomone, lėktuvo „Airbus A320“ antrasis pilotas kovo 24 dieną tyčia užsirakino pilotų kabinoje, kai įgulos kapitonas iš jos trumpam išėjo, ir nukreipė žemyn iš Barselonos į Diuseldorfą skridusį lainerį, kuris, skrisdamas 700 km per val. greičiu, galiausiai rėžėsi į kalno šlaitą. Žuvo visi 150 žmonių: pusė jų buvo vokiečiai, daugiau kaip 50 – ispanai.