Demonstrantus, kurių kai kurie buvo su kaukėmis ir kurie žygiavo nuo Šv.Pauliaus katedros prie netoliese esančios Londono akcijų biržos, policija nustūmė.

Įvyko tik nedideli susistumdymai, buvo areštuoti penki žmonės. Trys iš jų užpuolė policijos pareigūnus, o du buvo sulaikyti dėl viešosios tvarkos pažeidimų, pranešė Skotland Jardas.

Julianas Assange'as
"Protestas didžia dalimi buvo ramus ir tvarkingas", - sakoma policijos pranešime.

Demonstracija tęsėsi ir sutemus, o policija ragino protestuotojus palikti tą rajoną.

Organizatoriai, pasivadinę grupe "OccupyLSX" ("Užimk Londono akcijų biržą"), vylėsi sulaukti tūkstančių dalyvių, nes socialiniuose tinkluose "Facebook" ir "Twitter" paramą pareiškė maždaug 15 tūkst. žmonių.

J. Assange'ą, kurį lydėjo asmens sargybiniai, demonstrantai sutiko šiltai. Jis kreipėsi į juos nuo katedros laiptų.

"Viena priežasčių, kodėl remiame tai, kas vyksta čia, "Occupy London" ("Užimk Londoną"), yra ta, kad bankininkystės sistema Londone gauna korumpuotus pinigus", - pareiškė australas J. Assange'as.

Demonstrantus, kurie nešėsi transparantus su užrašais "Kontratakuot" ("Strike Back"), "Jokių mažinimų" ir "Goldman Sachs" yra velnio darbas", policininkai apjuosė užtvaromis, o greta budėjo raitoji policija ir policijos automobiliai.

Londono policija buvo griežtai kritikuojama dėl to, kad nebuvo pasirengusi rugpjūtį vykusioms riaušėms, bet šį kartą ji aiškiai buvo pasirengusi viskam.

"Policijos pareiga yra ne tik pateikti proporcingą atsaką, bet ir iki minimumo sumažinti galimus nepatogumus londoniečiams, dirbantiems savo darbus. Tokią pusiausvyrą nelengva pasiekti", - nurodė Skotland Jardas.

22 metų britų studentė Amy Soyka, kuri prie Šv.Pauliaus katedros pasistatė palapinę, sakė: "Labai išgyvenu, kad jaunimas buvo nuviltas. Iš jų buvo atimtos visos viltys ir galimybės ... Tai baisi situacija, ir mes išvis net neturėtume būti tokioje ekonominėje situacijoje".

Mitinge ji buvo ne vienintelė studentė; kiti studentai atvyko iš Graikijos, Ispanijos, Pietų Korėjos ir Jungtinių Valstijų.

Tačiau protestas, vykęs aidint gitaroms ir būgnams, iš esmės buvo taikus, o katedra nebuvo uždaryta lankytojams.

Žmonės, kuriuos įkvėpė amerikiečių judėjimas "Occupy Wall Street" ("Užimk Volstritą") ir ispanų "Pasipiktinusieji", šeštadienį į gatves išėjo visame pasaulyje - demonstracijos vyko 951 mieste 82 valstybėse.