Brazilijos gyventojas Inri Cristo turi šimtus pasekėjų visame pasaulyje. Dalis jų gyvena kartu su savo mokytoju jo bažnyčios komplekse, esančiame Brazilijos sostinės priemiestyje.

Nuo 1979 metų jis aplankė 27 šalis, kur skleidė Dievo žodį. Prieštaringai vertinami jo pamokslai liko nesuprasti JAV, Jungtinėje Karalystėje ir Venesueloje – iš šių šalių jis buvo paprasčiausiai išprašytas lauk.

Dauguma artimiausių jo sekėjų – praktiškai vien moterys ir merginos – Inri Cristo paklūsta jau kelis dešimtmečius.

Seniausioji jo mokinė, 86 metų Abevere, su šiuo Kristumi gyvena jau 32 metus. Jauniausiai mokinei vos 24 metai – jos pažintis su garsiuoju brazilu prasidėjo, kai jai buvo vos dveji.

Tvirtai tikėdamas esą atgimęs Kristus, brazilas pasivadino Inri – tai sutrumpinta frazė lotynų kalba „Iesus Nazarenus, Rex Iudaeorum“, reiškianti „Jėzus Nazarietis Žydų Karalius“.

Jėzaus apdarus primenanti apranga ir savotiškas požiūris kapitalizmo, abortų ir netgi Kalėdų klausimais – ne pats puikiausias derinys. Policijos pareigūnai šį Jėzų jau net 40 kartų buvo uždarę areštinėje.

„Žinau, kad Brazilijoje ir visame pasaulyje pilna žmonių, kurių širdys plaka vienu ritmu su manąja“, - teigia brazilas.

Nors vyras save ir laiko atgimusiu Jėzumi, Inri griežtai atsisako švęsti Kalėdas ir tvirtina, jog tai diena, „kai turtingieji žemina ir skriaudžia neturtinguosius“.

„Tai diena, kai turtingų tėvelių vaikai demonstruoja gautas dovanas, o vargšų vaikai turi tenkintis trupiniais. Todėl tai labai liūdna diena visiems, kurie pasaulį mato taip, kaip jį matau aš“, - tvirtina Inro Cristo.

Anot brazilo, jis pirmą kartą suprato esąs Jėzus 1979 metais lankydamasis Santjage, Čilėje, vykusioje religinėje šventėje.

Nuo vaikystės jį lydėjo galingas balsas, „kalbantis galvoje“, tačiau tik Čilėje jis aiškiai pasakęs: „Esu tavo Tėvas. Abraomo, Izaoko ir Jokūbo dievas“.

Brazilijoje Inro Cristo turi savo bažnyčią „Soust“ (Suprema Ordem Universal da Santmssima Trindade). Ji įkurta Brazilijos sostinės pakraštyje, dideliame ūkyje.

Šią vietą brazilas vadina „Naująja Jeruzale“. Jis ir jo pasekėjai minta tuo, ką pavyksta užsiauginti ūkyje, pavyzdžiui, bananais, avokadais ir mangais. Jie augina ir daug daržovių.

Ūkio teritorijoje veikia ir koplytėlė, kur brazilas kiekvieną šeštadienio rytą bendrauja su savo pasekėjais.
Keistas vyro gyvenimo būdas ne kartą paskatino kalbas, jog brazilas serga psichikos liga – tokius teiginius jis kategoriškai neigia.

„Gal esu keistas, bet ne kvailas. Beprotybė ir demencija yra skirtingi dalykai. Beprotybė – filosofų, pranašų ir išradėjų motina. Mano misija – paruošti žmones, išgyvensiančius branduolinį kataklizmą, po kurio nebeliks šio chaotiško pasaulio, naujos žmonijos gimimui, kuri gyvens vykdydama Kūrėjo valią“, - sako 66 metų vyras.