Anot V.Putino, naujasis įstatymas yra svarbus žingsnis "kuriant civilizuotą politinę visuomenės struktūrą", padėsiantis stabilizuoti Rusijos politinį gyvenimą. Antradienį įstatymo projektui pritarė pagrindinės parlamente atstovaujamos partijos.

Įstatymo projekte, be kita ko, yra numatyta, kad oficialiai bus registruojamos tik mažiausiai 10 tūkst. narių turinčios ir reguliariai rinkimuose dalyvaujančios partijos. Be to, partijos privalės politiškai veikti mažiausiai pusėje visų Rusijos sričių ir autonominių respublikų. Federalinę paramą gaus tos partijos, kurios per rinkimus iškovos mažiausiai 3 proc. balsų.

Apžvalgininkai prognozuoja, kad parlamentas įstatymo projektui pritars kitų metų pradžioje.

Valstybės Dūmoje - Rusijos parlamento žemuosiuose rūmuose - dabar yra 10 frakcijų ir deputatų grupių. Kai kurie ekspertai spėja, jog iš dabartinių partijų V.Putino įstatymo kriterijus atitiks tik komunistai, Vienybės partija, centristinis Tėvynės blokas ir liberali "Jabloko" partija. Priėmus įstatymą, taip pat liberaliai Dešiniųjų jėgų sąjungai (SPS) gali tekti jungtis su "Jabloko", kad atitiktų narių skaičiaus kriterijus.