Pirmą kartą V.Putinas ir F.Kastras (Fidel Castro) susitiko Havanos oro uoste trečiadienio vakarą, o ketvirtadienį jie ketino surengti oficialias konsultacijas bei kartu apsilankyti rusų specialistų aptarnaujamame elektroninės žvalgybos centre netoli Havanos.

Anot Rusijos oficialių asmenų, atvykęs į "Jose Marti" tarptautinį oro uostą, V.Putinas trečiadienį maždaug 20 minučių kalbėjosi su F.Kastru (Fidel Castro), kurį asmeniškai pakvietė apsilankyti Maskvoje. V.Putinas yra pirmasis Rusijos lyderis, posovietiniais metais atvykęs į Kubą arba kitą Lotynų Amerikos šalį.

Ketvirtadienį V.Putinas pradėjo oficialią vizito dalį, Havanoje, Revoliucijos aikštėje, padėdamas vainiką prie Kubos XIX amžiaus nepriklausomybės didvyrio Chosės Marti (Jose Marti) paminklo. Po abiejų šalių delegacijų pasitarimo numatoma pasirašyti nemažai dvišalių susitarimų, įskaitant dokumentus dėl bendradarbiavimo įvairiose srityse, dvigubo apmokestinimo išvengimo bei sveikatos apsaugos.

Pagrindinis dėmesys derybose dėl dvišalės prekybos sutarties 2000-2004 metų laikotarpiui turėtų tekti Kubos sovietinių skolų Rusijai klausimui. Tiksli skolų apimtis nėra žinoma, tačiau Rusijos žiniasklaida teigia, kad jos siekia apie 20 mlrd. JAV dolerių. Kuba laikosi pozicijos, kad Rusija turėtų nurašyti dalį skolų, taip kompensuodama už "žalą", kurią Kuba patyrė žlugos sovietų imperijai.

Prieš sekmadienį išskrisdamas į Kanadą, V.Putinas - veikiausiai kartu su F.Kastru (Fidel Castro) - dvi dienas praleis pasaulinio garso Varadero kurorte už dviejų valandų kelio į rytus nuo sostinės Havanos.