Tai jis parašė savo rinkimų tinklalapyje išspausdintame straipsnyje, kuriame paragino Rusijos visuomenę vesti dialogą dėl šalies plėtotės perspektyvų.

"Kai kuriuos pasaulio regionus mėginama "įsiūbuoti", ir agresyviai pasireiškia destruktyvios jėgos, galiausiai keliančios grėsmę visų Žemės tautų saugumui. Objektyviai jų sąjungininkėmis kai kada tampa tos valstybės, kurios mėgina "eksportuoti demokratiją jėgos, kariniais metodais", - mano V.Putinas.

V.Putinas pareiškė, jis ryžtingai prieštarauja "tarptautinės teisės ir valstybės suvereniteto pamynimui", kurio, pasak jo, negalima pateisinti net pačiais kilniausiais tikslais.

"Be to, patyrimas rodo, kad pirminiai tikslai dažniausiai nepasiekiami, o tai atsieina nepalyginamai daugiau nei lūkesčiai", - rašo V.Putinas.

Be revoliucijų nuotaikų pasaulyje apibūdinimo, V.Putinas vėl sugrįžo prie savo pamėgtų temų - situacijos Rusijoje per pastarąjį praėjusios šimtmečio dešimtmetį.

"Audringas dešimtasis dešimtmetis"

"Dešimtajame dešimtmetyje šalis išgyveno tikrą iširimo ir degradavimo šoką, didžiulius socialinius nuostolius ir netektis. Visuotinis valstybingumo susilpnėjimas, esant šioms aplinkybėms, buvo tiesiog neišvengiamas", - rašo V.Putinas.

Po to jis pagyrė save ir savo komandos narius už sunkumų įveikimą.

"Tačiau mums reikėjo įtempti visas jėgas, modernizuoti visus išteklius, kad išsikapstytume iš duobės. Sutelkti šalį. Sugrąžinti Rusijai geopolitinio subjekto statusą. Sureguliuoti socialinę sistemą ir pakelti nusmukusią ekonomiką. Atkurti paprasčiausią valdžios valdymą", -teigia V.Putinas.

Straipsnyje, kuris pavadintas " Rusija susitelkia - iššūkiai, į kuriuos mes turime atsakyti", į prezidento postą ketinantis grįžti premjeras apibrėžė ratą klausimų, kurie sudarys jo rinkimų programos pagrindą.

"Istorinių šuolių pražūtingumas"

Be to, jis vėl pasirodė kaip žmogus, kuris nenori permainų.

"Nuolat besikartojančios istorijoje Rusijos problemos - dalies jos elito siekis padaryti šuolį, įvykdyti revoliuciją vietoj nuoseklios plėtotės. Tačiau ne tik Rusijos, bet ir viso pasaulio patyrimas rodo, kad pražūtingi istoriniai šuoliai: užbėgimai į priekį ir nuvertimai be kūrimo", - sakoma V.Putino straipsnyje.

"Ir kiekvienu parankiu atveju "nuvertėjai" tiesiog akyse virsta "savimi patenkintais ponais", kurie priešinasi bet kurioms permainoms ir uoliai saugo savo statusą ir privilegijas. Arba vyksta lygiai priešingas procesas - "ponai" virsta "nuvertėjais", - rašo V.Putinas.

Su tuo, jo nuomone, susijęs "labai "trumpas politikos kvėpavimas", jos apsiribojimas dabartinio valdžios ir nuosavybės išsaugojimo ar perdalijimo klausimais".

Tiesiogiai apie daugiatūkstantinius protestus Rusijoje, kuriuose buvo V.Putinas buvo raginamas pasitraukti iš politikos, jis nieko nerašo.

Rusijos premjeras taip pat parašė, kad Rusijai būtina iki šio dešimtmečio pabaigos išspręsti skurdo problemą.

Jis mano, kad svarbiausi iššūkiai Rusijai - "išmokti panaudoti jaunosios kartos "mokymosi polėkį", nukreipti vidurinės klasės padidėjusius poreikius ... šalies ekonomikos augimui ir stabiliai plėtotei užtikrinti".

Rinkimų programa

Anksčiau V.Putino rinkimams skirtame tinklalapyje buvo paskelbta jo rinkimų programa, kurioje jis gyrėsi savo laimėjimais valdžioje, pripažindamas kai kuriuos trūkumus ir duodamas įvairių pažadų.

Štai skyriuje "Efektyvi, liaudies kontroliuojama valdžia" V.Putinas rašo: "Mes supaprastinsime piliečių pretenzijų valstybei nagrinėjimą, tam įsteigsime administracinius teismus".

Tame pačiame skyriuje kandidatas į prezidentus ragina "atsisakyti pernelyg represinės" teisėsaugos sistemos pakraipos, paliekant taikymą tokių priemonių, kaip areštas ir laisvės atėmimas, nesunkių nusikaltimų bylose.

Privačiajam verslui V.Putinas žada "toliau mažinti administracines kliūtis", "plėtoti ir garantuoti verslo laisvę", nepatikslindamas, kaip.

Šalies regionams V.Putinas žada duoti daugiau savarankiškumo.

"Pasilikdami daugiau mokesčių savo biudžete jie gaus pagrindą plėtoti ekonomiką, naujų galimybių gerinti žmonių gyvenimą", - rašo premjeras, ir vėl išsamiau nieko nepateikdamas.