Televizijos stotis MTV3 trečiadienį, balandžio 10 dieną, pranešė, kad V. Putino pavardė į juodąjį sąrašą buvo įtraukta dėl jo kontaktų su Rusijos motociklininkų gauja „Naktiniai vilkai“, nors Suomijoje jis nėra įtariamas nusikaltimu. Apie tai praneša usatoday.com.

Nacionalinės policijos valdybos atstovas spaudai Robinas Lardotas agentūrai AP tvirtino, kad V. Putino pavardė į juodąjį sąrašą įtraukta per klaidą ir netrukus ji buvo išbraukta iš jo.

„Nacionalinės policijos valdyba ištyrė šį atvejį ir iš tikrųjų nustatė tokį klaidingą įtraukimą į registrą, - sakė R. Lardot agentūrai „The Associated Press“. - Mes nurodėme jį išbraukti ir labai kruopščiai tiriame šį atvejį. Nežinome, kaip jis čia pateko“. Daugiau komentuoti atstovas spaudai nepateikė.

V. Putino įtraukimas į minėtą sąrašą galėtų tapti sunkumų dvišaliuose santykiuose pagrindu. Suomijos vidaus reikalų ministrė Paivi Rasanen, kurios ministerijai pavaldi šalies policija, perdavė „nuoširdžiausią atsiprašymą“ V. Putinui dėl šios klaidos.