Vokietijos žvalgybos agentūros vadovas Hansas Georgas Maassenas trečiadienio interviu agentūrai „Reuters“ sakė esąs susirūpinęs dėl galimos Rusijos įtakos masto Vokietijos rinkėjams.

„Pernai metais matėme, kad rusai padarė įtakos nuomonių apklausoms Vokietijoje. (...) Geriausias būdas yra kalbėti apie tai. Kai žmonės suvokia, kad informacija, kurią jie gauna, nėra teisinga, tačiau yra propaganda ir dezinformacija, tada melo nuodai netenka savo poveikio“, – sakė H. G. Maassenas.

H. G. Maassenas taip pat pakartojo kanclerės Angelos Merkel praėjusią savaitę išsakytus komentarus, kuriais politikė įspėjo dėl kibernetinių Rusijos atakų ir dezinformacijos rinkimų kampanijos metu prieš kitų metų federalinius rinkimus Vokietijoje.

Berlynas taip pat įtaria Rusiją esant atsakingą už daugelį kibernetinių atakų prieš Vokietijos institucijas, įskaitant didžiulę pernai metų ataką prieš žemuosius Vokietijos parlamento rūmus – Bundestagą, bei atskiras atakas prieš A. Merkel konservatyvios Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) būstines.

Analitikų teigimu, Rusija vykdo prieš Vokietiją kibernetines ir dezinformacijos atakas, siekdama pagilinti Vokietijoje egzistuojančius pasidalijimus ir destabilizuoti Europos Sąjungą (ES).