„Penki kaltinamieji sudarė regioninį salafitų-džihadistų tinklą, kuriam vadovavo kaltinamasis Ahmadas Abdulazizas Abdullah A.“, – sakoma prokuratūros pareiškime.

32 metų irakietis grupės lyderis, kuris taip pat naudojasi Abu Walaa (Abu Vala) slapyvardžiu, yra „vienas iš įtakingiausių musulmonų pamokslautojų Vokietijoje“, – sakė vakarinės Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės vidaus reikalų ministras Ralfas Jaegeris.

„Jo vadovaujamo tinklo tikslas yra siųsti žmones į IS Sirijoje“, – nurodė federalinė prokuratūra.

Įtariama, kad Turkijos pilietybę turintis Hasanas C. ir Vokietijos serbas Bobanas S. turėjo užduotį mokyti užverbuotuosius arabų kalbos ir juos indokrinuoti islamistiniu turiniu.

Nors grupuotės lyderis turėjo patvirtinti kelionėms į Siriją atrinktus asmenis ir organizuoti jų keliones, įtariama, kad savo užduočių vykdymą jis patikėjo dviems kitiems dviems asmenims - Vokietijos piliečiui Mahmoudui O ir kamerūniečiui Ahmedui F.Y – kurie buvo sulaikyti antradienį.

Visi penki asmenys buvo sulaikyti Žemutinės Saksonijos ir Šiaurės Reino-Vestfalijos žemėse.

Šio tinklo nariai išsiuntė mažiausiai vieną jauną vyrą ir jo šeimą prisidėti prie džihadistų Sirijoje, nurodė prokurorai.

Vokietijoje IS narys nuteistas 8,5 metų kalėti

Taip pat pranešama, kad Vokietijos miesto Frankfurto prie Maino teismas nuteisė 8,5 metų kalėti 30 metų vyrą, kuris pripažintas kaltu dėl narystės teroristinėje „Islamo valstybės“ (IS) grupuotėje ir karinių nusikaltimų Sirijos teritorijoje.

Tai sakoma antradienį išplatintame teismo pranešime.

Pasak žiniasklaidos, teismas visiškai patenkino prokuratūros reikalavimą.

Pagal kaltinimo versiją, vyras 2013 metais išvyko į Siriją per Turkijos teritoriją. Sirijoje jis įsijungė į IS gretas ir dalyvavo karo veiksmuose islamistų pusėje. 2014 metų vasario mėnesį kaltinamasis atvyko į Turkiją, kur buvo sulaikytas šios šalies pareigūnų. 2015 metais jis buvo deportuotas į Vokietiją.

Naujausiais Federalinės kriminalinės policijos valdybos duomenimis, šiais metais Vokietijos specialiųjų tarnybų dėmesio centre yra apie 450 islamistų, keliančių potencialią teroro grėsmę.