Įtariamasis, apibūdintas kaip 20-metis Bilalas C., kaltinamas informavęs A. Abaaoudą, kaip galima kontrabanda į Vakarų Europą Balkanų maršrutu, kuriuo plūdo migrantai, įvežti džihadistus.

Jis taip pat turėjo ryšių su Maroko džihadistu Ayoubu El Khazzani, kuris šaudė iš automato traukinyje Amsterdmas--Paryžius pernai rugpjūtį ir buvo nuginkluotas kelių amerikiečių ir brito, nurodė prokuratūra.

Billas C. jau buvo areštuotas „dėl kito atvejo“, kai Vokietijos vidasu žvalgybos tarnyba nustatė jį buvus IS nariu, pažymima federalinės prokuratūros pranešime. Dabar tiriantysis teisėjas išdavė naują arešto orderį.

Įtariama, kad 2014 metais jis keliavo iš Alžyro per Turkiją į Siriją, kur gruodį įstojo į IS ir buvo apmokytas kariauti ir naudotis ginklais.

2015-ųjų birželį A.Abaaoudas nurodęs jam „ištirti vadinamąjį Balkanų maršrutą – pasienio kontrolę ir kontrabandos gabenimo galimybes“.

„Todėl kaltinamasis 2015-aisiais nuo birželio iki rugpjūčio keliavo iš Sirijos per Turkiją, Graikiją, Serbiją ir Vengriją į Austriją“, ir pasiekė Vokietiją, nurodė prokurorai.

Keliaudamas jis informuodavo A. Abaaoudą apie „visas atviras sienos perėjas, laukimo trukmę, atvykimo ir išvykimo maršrutus“, sakoma prokuratūros pranešime.

Įtariama, kad kai kurie IS grupės nariai, dalyvavę lapkričio 13-ąją Paryžiaus išpuoliuose, buvo apsimetę pabėgėliais.

Belgijoje gyvenusį marokietį A. Abaaoudą nukovė prancūzų policija per reidą 2015-ųjų lapkritį, jam buvo 28-eri.

Bilalas C. apie kontrabandos gabenimo galimybes, „ypač iš Turkijos į Graikiją“, informuodavo ir A. El Khazzanį, sakoma pranešime.

Vis dėlto, Vokietijos prokuratūra sako neturinti įrodymų, kad į Vokietiją atvykęs Bilalas C. būtų veikęs IS labui.