Islamo šventraščio kopijos vokiečių kalba dalijamos miestų pėsčiųjų zonose. Koraną galima gauti ir Kelno gatvėse. Akcijoje dalyvaujantis Kelno dvasininkas Ibrahimas Abou Nagie teigia norintis išgelbėti ne musulmonus nuo pragaro.

Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės vidaus reikalų ministras įspėja, kad ši kampanija – tai agresyvus mėginimas atversti žmones į kitą tikėjimą. „Tai, kas pristatoma kaip paprasčiausias Korano dalijimas, iš tiesų yra subtilus salafistų ideologijos skleidimas“, - sakė Šiaurės Reino-Vestfalijos vidaus reikalų ministro atstovas spaudai.

Kritikos Korano dalijimo kampanijai negaili visos politinės partijos. Iki šiol išdalinta apie 300 tūkstančių Korano kopijų. Islamo šventraštis taip pat dalijamas ir Austrijoje bei Šveicarijoje.

Salafistai yra labai konservatyvių pažiūrų musulmonai, sekantys ankstyviausių pranašo Mahometo pasekėjų pavyzdžiu.

Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės Konstitucijos apsaugos tarnyba, sekanti ekstremistų ir kitų smurtauti linkusių grupių veiklą, atidžiai stebi ir I. Abou Nagie veiksmus. Praėjusia vasarą Konstitucijos apsaugos tarnybos prezidentas Heinzas Frommas pasakė: „Ne visi salafistai yra teroristai. Vis dėlto beveik visi mums žinomi teroristai turėjo ryšių su salafistais arba patys yra salafistai“.

Korano dalijimo projektui pinigai surinkti iš pačių musulmonų, kurie įsigydami Koraną tuo pačiu sumokėdavo už antrą jo kopiją, kuri kitatikiui dabar atiduodama nemokamai. Prie projekto finansavimo taip pat prisidėjo turtingi aukotojai iš Bahreino.