Įtariamas 49 metų šaulys taip pat buvo nesunkiai sužeistas per susišaudymą su policija Bavarijos žemės Georgensmiundo savivaldybėje. Jis sulaikytas, rašoma policijos išplatintame pranešime.

Vietos valdžia nurodė konfiskuoti vyro šaunamuosius ginklus, kuriems laikyti jam buvo išduotas leidimas, nes manoma, kad jie „sugedę“, rašoma pranešime.

Bavarijos žemės vidaus reikalų ministras Joachimas Hermanas vėliau trečiadienį ketina pateikti žiniasklaidai išsamesnės informacijos apie šį įvykį.

Tai jau antrasis per tris mėnesius incidentas, susijęs su „Reicho piliečiais“. Šio judėjimo nariai nepripažįsta Vokietijos respublikos legitimumo ir laiko save 1871-1918 metais egzistavusios Vokietijos imperijos piliečiais.

Rugjūtį rytinėje Saksonijos-Anhalto žemėje šio judėjimo narys, buvęs grožio konkurso „Misteris Vokietija“ nugalėtojas, apšaudė policijos pareigūnus, atvykusius į jo namus vykdyti nutarimo dėl jo iškeldinimo.

Įtariamasis buvo sunkiai sužeistas, o trys policijos pareigūnai atsipirko nepavojingais sužeidimais.

Federalinis konstitucijos gynimo biuras – Vokietijos vidaus saugumo tarnyba, renkanti informaciją apie ekstremistinės pakraipos grupuotes, sakė, jog šiuo metu neturi duomenų apie judėjimo „Reicho piliečiai“ narių skaičių.