Dar 340 žmonių per tą incidentą buvo nesunkiai sužeisti. Anksčiau vietos valdžia buvo pranešusi, kad per kruviną incidentą 18 žmonių žuvo, o 80 buvo sužeista. Tarp žuvusiųjų - keturi užsieniečiai, sekmadienį pranešė policija. Tai australė, italė, olandas ir kinas. Iki sekmadienio ryto buvo nustatytos tik 16 iš 19 žuvusiųjų tapatybės, nurodė vietos policijos viršininkas Detlefas von Schmelingas. Žuvusiųjų amžius - nuo 20 iki 40 metų.

Pasak organizatorių, visą dieną trukusiame festivalyje po atviru dangumi dalyvavo 1,4 mln. žmonių, kurių dauguma apie mirtiną spūstį nieko nežinojo.

Televizija NTV pranešė, kad tas tunelis veda į nebenaudojamą prekinių traukinių manevravimo stotį, kur ir vyko festivalis. Kol kas neaišku, kas sukėlė pirminę paniką. Tačiau iš karto kilo klausimų dėl 200 m ilgio ir 30 m pločio tunelio saugumo. Tas tunelis buvo pagrindinis įėjimas į milžinišką festivalį.

Liudininkai pasakojo apie siaubingas scenas.

"Kur tik pažiūrėdavai, matydavai pamėlusius veidus, - dienraščiui "Die Welt" sakė viena jauna mergina. - Mano vaikinas tempė mane lauk per lavonus, nes kitaip mes abu būtume ten žuvę. Kaip galėsiu pamiršti tuos veidus? Numirėlių veidai".

Vienas liudininkas NTV pasakojo, kad didelei miniai įstrigus tunelyje keli žmonės pargriuvo ir buvo sutrypti.

"Kai kurie žmonės buvo ant žemės, o kiti bandydami patekti į tunelį lipo sienomis", - sakė liudininkas Udo Sandhoeferis.

Policininkai ir saugumo pareigūnai bandė patekti į tunelį, "bet jis jau buvo pernelyg užpildytas", pridūrė jis.

"Žmonės maždaug 10 minučių vis bandė patekti į tunelį, paskui suprato, kas atsitiko, ir apsisuko", - pasakojo U.Sandhoeferis.

18-metis Marius dienraščiui "Bild" sakė: "Pasitraukti nebuvo kur. Priešais mane buvo žmonių siena. Bijojau, kad mirsiu".

Supanikavę draugai ir artimieji, ieškodami festivalio dalyvių, pasiuntė begalę žinučių socialiniame tinkle "Twitter".

Baimindamiesi tolesnės masinės panikos vietos pareigūnai nusprendė iškart neevakuoti žmonių iš festivalio vietos, kur ir vėlyvą popietę dar buvo dešimtys tūkstančių klausytojų, sakė į šiaurę nuo Diuseldorfo esančio Duisburgo, kuriame gyvena pusė milijono žmonių, valdžios atstovas.

Televizijos reportažuose buvo matyti gelbėtojai, karštligiškai dirbantys prie tunelio, ir lėtai nueinančių žmonių vora.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel šeštadienį sakė, jog ją pribloškė spūstis per "Meilės paradą" šalies vakaruose esančiame Duisburgo mieste, per kurią žuvo mažiausiai 19 žmonių.

"Šiomis sunkiomis valandomis mintimis esu su aukų giminaičiais. Aš juos užjaučiu, - sakoma kanclerės pareiškime. - Jauni žmonės atvyko švęsti. Vietoje to ten buvo mirtis ir sužeidimai. Esu priblokšta ir nuliūdusi dėl tokio sielvarto ir skausmo".

Šokas netruko virsti pasipiktinimu - festivalio dalyviai kritikavo organizatorius dėl to, kad žmonės į festivalį buvo įleidžiami tik per tą nelemtą tunelį.

"Paprasčiausiai nebuvo pro kur ištrūkti" iš to rajono aplink tunelį, televizijai WDR sakė vienas liudininkas.

Žurnalas "Focus" citavo "Meilės parado" įkūrėjo Dr. Motte žodžius: "Kalti organizatoriai ... Jie neparodė nė menkiausios atsakomybės už žmones".

Duisburgo meras Adolfas Sauerlandas pažadėjo atlikti nuodugnų tyrimą.

"Prieš šį renginį su organizatoriais parengėme rimtą saugumo planą, dalyvavo visi", - sakė jis.

"Meilės paradas", kuris pirmą kartą buvo surengtas Berlyne 1989 metais, yra vienas didžiausių technomuzikos festivalių Europoje. Jo scenoje pasirodo visame pasaulyje garsūs didžėjai.

Nuo 2007 metų festivalis rengiamas ne sostinėje, nes su jos valdžia buvo nesutariama dėl logistikos ir saugumo.

Galiausiai "Meilės paradas" rado namus Rūro regione - pramoniniame Vokietijos centre. 2007 metais jis vyko Esene, o 2008 metais - Dortmunde. 2009-ųjų paradas, kuris turėjo vykti Bochume, buvo atšauktas dėl tame mieste vykusių statybų.

Tokios kruvinos spūstys Europoje yra retas dalykas, tačiau pastaraisiais metais kitur pasaulyje buvo nemažai tokių nelaimių. 2009 metų gegužę 11 žmonių, daugiausia - vaikai ir moterys, žuvo per spūstį pasauliniame muzikos festivalyje Maroko sostinėje Rabate, kur grojo tokios popmuzikos žvaigždės kaip Kylie Minogue.