Nors mažylis pasaulį išvydo dar kovo 18-ąją, žinia pasklido tik dabar. Vaikas gimė namuose Berlyne – gimdymą prižiūrėjo pribuvėja.

Vokietis norėjo gimdyti namuose, nes ligoninės dokumentuose būtų nedelsiant įrašytas kaip vaiko motina – to reikalauja Vokietijos įstatymai.

Nors transseksualas daug metų vartojo hormonus, reprodukcinius organus nusprendė pasilikti tokius, kokius davė gamta – moteriškus.

Vokietis pats išnešiojo ir pagimdė vaiką, todėl oficialiai suvokiamas kaip mažylio motina, nors paties dokumentuose įvardijamas kaip vyras.

Vokietijoje dar 2001 metais buvo atsisakyta reikalavimo būtinai atlikti lyties organų keitimo operaciją, jeigu asmuo dokumentuose nori būtų įvardijamas kaip paties pasirinktos lyties atstovas.

Tik 2013 metų rugpjūtį Vokietijoje nuspręsta gimimo liudijimuose pasiūlyti ir trečiosios lyties variantą– tai reiškia, jog neaiškios lyties naujagimiai nebus įvardijami konkrečiai pagal pašalinių pageidavimą įvardijama kaip berniukai ar mergaitės. Vokietija tapo pirmąją Europos valstybe, į savo teisės aktus įtraukusią trečiosios lyties sąvoką.

Vokiečio pageidavimas vaiko gimimo liudijime būtų įrašytam kaip tėvui išpildytas, tačiau noras neįvardyti kūdikio lyties buvo atmestas, skelbia „The Daily Mail“.

Pareigūnai skelbia, jog vaikas, apie kurį kalbama, yra vyriškos lyties. Tėvo prašymu, informacija apie spermos donorą ar bet kokius asmeninius santykius bus laikoma paslaptyje, siekiant apsaugoti vaiką nuo nepageidaujamo dėmesio.

Mažylis – pirmasis lytį pasikeitusio asmens pagimdytas vaikas Europoje, tačiau ne pasaulyje.

Daug žinoma apie amerikiečio Thomaso Beatie, gimusio kaip Tracy Lehuanani LaGondino, atvejį. T. Beatie – trijų vaikų tėvas, gavęs teisę vienas rūpintis atžalomis, kai buvusi žmona pradėjo su juo agresyviai elgtis.