45 metų Andrea Goeppner buvo pripažinta kalta dėl keturių naujagimių nužudymo šalį sukrėtusioje byloje. Tų vaikų palaikai praeitais metais buvo rasti suvynioti į rankšluosčius ir plastikinius maišus.

Moters vyras 55 metų Johannas Goeppneris, kuris gyveno atskirai ir buvo apkaltintas bendrininkavimu, kad neužkirto kelio 2003–2013 vykdytam naujagimių žudymui, buvo išteisintas.

Regiono teismo pietiniame Koburgo mieste prokurorai reikalavo skirti laisvės atėmimą iki gyvos galvos Andreai Goeppner, kuri buvo suimta įtariant iki aštuonių savo naujagimių nužudymu.

Kūdikių palaikai buvo rasti pernai A. Goeppner bute Bavarijos žemėje esančiame Valenfelzo miestelyje netoli sienos su Čekija, policijai gavus informacijos iš moters kaimynės.

Prokurorams nepavyko pateikti kaltinimų dėl kitų keturių kūdikių nužudymo, nes vienas jų, kaip nustatyta, gimė negyvas, o kitų trijų naujagimių palaikai buvo taip suirę, jog neįmanoma nustatyti, ar mažyliai gimė gyvi.

Advokatai reikalavo sušvelninti kaltinimus, perkvalifikuojant jų klientės veiksmus į netyčinį nužudymą.

Teismo pirmininkas Christophas Gillot iš dalies atsižvelgė į gynybos poziciją, neskirdamas įkalinimo iki gyvos galvos.

„Kai nagrinėjama tokia byla, staiga atsiranda daugybė žmonių, žinančių, kaip reikėtų pasielgti – tai yra, kad „siaubo motina“ turėtų būti uždaryta visiems laikams“, – teisėjo žodžius citavo naujienų agentūra DPA.

„Tačiau pirmiausiai privalome suprasti šį elgesį. Tai nereiškia pateisinti, bet veikiau mėginti suvokti“, – pridūrė jis.

Savo pareiškime, kurį perskaitė jos advokatas, A. Goeppner prisipažino nužudžiusi kelis vaikus, bet sakė negalinti prisiminti tikslaus skaičiaus.

Ji sakė, kad visus aštuonis kūdikius pagimdė namuose viena ir suvystydavo į rankšluostį.

Motina nedelsiant uždusindavo bet kurį verkiantį arba judantį kūdikį, įdėdavo jo kūną į plastikinį maišą arba dėžę ir paslėpdavo savo bute, sakė T. Wagleris.

Pora augino dar po du vaikus iš kitų santuokų ir tris bendrus vaikus.

Vokietijoje per kelerius pastaruosius metus nagrinėta ne viena vaikžudystės byla.

Pernai gegužę viena moteris buvo nuteista kalėti trejus metus ir aštuonis mėnesius už savo dviejų vaikų nužudymą. Tų naujagimių palaikus motina buvo paslėpusi šaldiklyje. 2013 metų spalį atliekant statybos darbus Bavarijoje buvo rasti dviejų kūdikių palaikai. 2008 metais šalį sukrėtė šiurpiausia po karo vaikžudystės byla, kai viena 42 metų moteris buvo nuteista už savo aštuonių naujagimių nužudymą.