Bendrovės vadovai šią informaciją paneigė, praneša dw.de. JAV prezidento administracija taip pat neigia šias vokiečių žiniasklaidos spekuliacijas.

JAV nacionalini saugumo tarybos atstovė Laura Lucas Magnuson patikino, kad Ukrainoje nėra jokių amerikiečių kovotojų, o spaudoje minima kompanija „jau du mėnesius viešai neigia“ savo įsitraukimą į įvykius Rytų Europoje.

Vokiečių leidinys „Bild am Sonntag“, esą remdamasis šaltinio Vokietijos federalinės žvalgybos tarnyboje (FŽT) duomenimis sekmadienį raš, kad šimtai gerai parengtų amerikiečių samdomų karių kovoja prieš separatistus Ukrainos rytuose.

Leidinio duomenimis, 400 privačios JAV apsaugos bendrovės „Academi“ ginkluotų karių dalyvauja operacijose prieš ukrainiečių kovotojus Luhansko rajone.

„Academi“ neigia, jog yra susijusi su įvykiais Ukrainoje. Bendrovės vadovo pavaduotoja S. Kelly interviu „Zeit Online“ pareiškė, kad „Academi“ nesiuntė ir neketina siųsti savo darbuotojų į Ukrainą.

Tačiau „Bild am Sonntag“ rašo, kad balandžio 29 d. FŽT pateikė Vokietijos federalinio kanclerio žinybai ataskaitą, kurioje rašoma, kad iš Amerikos specialiųjų tarnybų gautas patvirtinimas apie apsaugos bendrovės slaptą veiklą Ukrainoje.

Anksčiau apsaugos bendrovė, kurioje dirba buvę JAV elitinių padalinių kariai, vadinosi „Blackwater“. Karius samdė saugoti pramonės koncernus ir valdžią trečiojo pasaulio šalyse. Bendrovė dalyvavo JAV pajėgų pusėje ginkluotuose konfliktuose Irake ir Afganistane.