Ginklas buvo sumontuotas ant besisukančio priešlėktuvinės gynybos sistemos C-RAM bokštelio. Bandymo metu siekta patikrinti taikinio atpažinimo, sekimo ir ugnies valdymo sistemas, integruotas į vieną lazerinį ginklą.

Sistemoje C-RAM lazerinis ginklas naudojamas kartu su ugnies valdymo sistema „Oerlikon Skyguard 3“ ir „Skyshield“ bokšteliu. Patį ginklą sudaro dvi lazerinės patrankos, kurių kiekvienos galingumas 5 kilovatai. Koks būtent nepilotuojamas lėktuvas buvo numuštas pratybų metu, nepatikslinta, tik yra žinoma, kad jis priskiriamas nedidelį aukštį pasiekiančių aparatų, kurių skrydžio trukmė ilga, klasei.

„Rheinmetall“ duomenimis, jos lazerinis ginklas ateityje gali būti panaudotas gynybai nuo minosvaidžių šūvių ir nepilotuojamų lėktuvų.

Kartu su 10 kW galingumo patranka, Šveicarijos poligone taip pat buvo pademonstruotas kilovato galingumo lazerinis ginklas, sumontuotas ant šarvuotojo transporterio TM–170. Ši patranka taip pat gali būti naudojama nukenksminant savadarbius sprogstamuosius įtaisus bei nesprogusius sprogmenis.