Įvairaus amžiaus demonstrantai, siejami su pilietinių protestų judėjimu "Pasipiktinusieji", taip pat protestavo prieš bankininkus ir politikus, sukėlusius finansinę krizę, dėl kurios šalis buvo priversta imtis skausmingų biudžeto išlaidų apkarpymų.

"Mes nesame politikų ir bankininkų nuosavybė", - Madride skelbė vienas plakatas, kurio tekstas buvo užrašytas raudonais dažais.

Vienas kalbėtojų, per mikrofoną kreipdamasis į demonstrantus, pažadėjo, kad bus organizuotas visuotinis streikas. "Mes paralyžiuosime šią valstybę", - sakė jis.

Masiškiausios demonstracijos vyko Madride, Barselonoje, Valensijoje ir Sevilijoje.

Sostinėje į gatves išėjo apie 40 tūkst. žmonių. Barselonoje protesto akcijose, įvairiais duomenimis, dalyvavo nuo 20 iki 75 tūkst. žmonių.

Sekmadienį paryčiais protestuotojai susirinko keliuose Madrido priemiestiniuose rajonuose ir tuomet šešiomis kolonomis pasiekė miesto centrą.

Demonstrantai pamėgino susirinkti prie parlamento rūmų, bet čia juos sustabdė policija, įrengusi užtvaras ir dvylika sunkvežimių blokavusi kelis pagrindinius kelius.

Protestuotojai reiškė nepasitenkinimą dėl socialinių išmokų apkarpymo, korupcijos ir didžiulio nedarbo, kuris šiuo metu siekia 21 proc. ir yra didžiausias tarp pramoninių valstybių.

"Pasipiktinusiųjų" judėjimas užgimė kovo 15 dieną Madride, ir greitai socialinių tinklų "Twitter" bei "Facebook" pagalba išplito po visą šalį.