Italijos oro linijų „Alitalia“ pilotas paslaptingą objektą, ore kybantį maždaug už 60 metrų nuo jo, pamatė pirmadienį virš Bruklino į JFK oro uostą tupdydamas lėktuvą.

Šaltiniai „The New York Post“ sakė, jog piloto pastebėtas NSO buvo juodas, šonuose turėjo sraigtasparnio sraigtus.

Garso įraše, paviešintame trečiadienio vakarą, pilotas sako: „Matome bepilotį, bepilotį lėktuvą“.

Reaguodami į piloto pastabą, skrydžių valdymo specialistai perspėjo kitus pilotus: „Delta 1368, būkite atsargūs. Turime informacijos apie bepilotį, pastebėtą leidžiantis iš 8 kilometrų aukščio“.

Skelbiama, jog pareigūnai prašo žmonių pagalbos, aiškinantis, kas galėjo neatpažintą bepilotį valdyti.

Už tyrimą atsakingas agentas Johnas Giacalone teigia: „FTB prašo visų, turinčių bet kokios informacijos apie minėtąjį bepilotį ar jo kontrolės sistemą, nedelsiant su mumis susisiekti. Mūsų svarbiausia užduotis – lėktuvų keleivių ir įgulos saugumo užtikrinimas“.

Trečiadienį CNN Federalinės aviacijos administracijos (FAA) atstovė Laura Brown sakė: „FAA tiria šį atvejį. Buvo pastebėtas nedidelis bepilotis ar nuotoliniu būdu valdomas lėktuvas. Jį pastebėjo į 31-ąjį nusileidimo taką taikiusio lėktuvo pilotas“.

Daugiau pilotų, mačiusių paslaptingą objektą, neatsirado.

Tyrėjai šiuo metu aiškinasi, ar bepiločiu negalėjo būti palaikytas paprasčiausias radijo bangomis valdomas lėktuvo modelis, netyčia įskridęs, kur jam skraidyti nevalia.

Remiantis FAA nustatytomis taisyklėmis, lėktuvų modeliams griežtai draudžiama skraidyti aukščiau nei 123 metrai virš žemės ir nevalia, iš anksto nepranešus oro uosto administracijai, priskristi arčiau nei 4,8 kilometro prie oro uostų.

Brukline veikia net du lėktuvų modeliams skirti laukai, abu įsikūrę maždaug 27 kilometrų atstumu nuo oro uostų, skelbia Niujorko parkų departamento pareigūnai.