Ri Chun Hee pasirodo viso pasaulio televizijos ekranuose, kai tik atsiskyrėliška valstybė sumano pasigirti savo naujausiais pasiekimais.

Nors manoma, kad 69 metų moteris jau turėtų būti pensininkė, ši televizijos veteranė vėl pasirodė praėjusią savaitę, kai Šiaurės Korėja pranešė atlikusi vandenilinės bombos bandymą, rašo dailymail.co.uk.

Vilkėdama savo įprastą nacionalinį drabužį, Ri Chun Hee šypsojosi ir su triumfu Korėjos centrinės televizijos naujienų kanalo žiūrovams pranešė, kad „2016 metų sausio 6 dieną buvo sėkmingai atliktas pirmasis vandenilinės bombos bandymas“.

Skelbdama antrąjį pranešimą, kurį perskaitė jau su rimtesne veido išraiška, ji pridūrė: „Mes neatsisakysime branduolinės programos, kol Jungtinės Valstijos laikysis savo agresyvumo pozicijos“.

Anot „Mashable“, Ri Chun Hee taip pat sakė: „Įvyko pasaulį pritrenkęs įvykis, kuris pateks į 5 tūkst. metų apimančią nacionalinę istoriją ir tą jaudinantį periodą, kai visas karinis personalas ir (Šiaurės Korėjos) žmonės daro didelį šuolį, diena iš dienos atlikdami žvilgsnį prikaustančius stebuklus ir žygdarbius, kai vieningai ėmėsi visuotinės pareigos anksčiau pasiekti galutinę revoliucijos pergalę“.

Anksčiau jai buvo patikėta paskelbti apie velionių Šiaurės Korėjos lyderių – Kim Il Sungo ir Kim Jong Ilo – mirtis. Pranešdama šias žinias, ji buvo prislėgta emocijų.

Ri Chun Hee gyvena Pchenjane, Šiaurės Korėjos sostinėje, ir jau daug dešimtmečių dirba valstybinėje žiniasklaidoje, nurodo „Mashable“.

Teigiama, kad „žmonių diktore“ vadinama pranešėja ruošia sekančią naujienų skaitytojų kartą.

„Mashable“ pažymi, kad jos pasirodymas pranešant apie vandenilinės bombos bandymą liudija svarbą, kurią Pchenjanas teikia savo naujausiam ginkluotės pasiekimui.

„Tas faktas, kad jie vėl ją pasitelkė, yra ženklas, kad režimas trokšta grįžti prie griežtosios linijos lyderio senelio Šaltojo karo laikų ideologijos“, - sakė Džordžtauno universiteto Azijos studijų direktorius, mokslų daktaras Victoras Cha.

Prieš ketverius metus jai buvo skirta užduotis pranešti apie Kim Jong Ilo mirtį.

Šią žinią ji paskelbė su ašaromis akyse. Verkti ji pratrūko ir 1994 metais, kai šaliai skelbė apie Kim Il Sungo mirtį. Teigiama, kad pastarasis lyderis buvo tas žmogus, kuris ją ruošė pranešėjos darbui.

2010 metais jai buvo patikėta nuraminti šalį, kai tarp Šiaurės ir Pietų Korėjų sustiprėjo įtampa.

Dar po dvejų metų ji džiaugsmingai pranešė, kad Šiaurės Korėja sėkmingai paleido naują tolimojo nuotolio raketą.

Teigiama, kad sostinėje ji mėgaujasi kokybišku gyvenimu tarp šalies elito – priešingai negu kiti skurdžiau gyvenantys civiliai asmenys.

Anot „Mashable“, kartą Ri Chun Hee paaiškino, kad jos sėkmės paslaptis susijusi su tuo, kad ji žiūrovams „kalba švelniai“, o ne šaukia.

1974 metais ji pasirodė pirmoje spalvotoje valstybinio kanalo transliacijoje ir yra įgarsinusi virtinę propagandinių vaizdo įrašų.

Martynas Williamsas iš „North Korea Tech“ svetainės teigė, kad kiti diktoriai ateidavo ir išeidavo, bet Ri Chun Hee išliko.

„Dėl kažkokių priežasčių ji nepasitraukė ir nedingo. Jeigu jai kas nors nutiks, šiaurės korėjiečiai nebūtinai žinos, ką daryti“, - sakė jis.