Tačiau viename Sirijos pranešime teigiama, kad šis futbolo treneris, prieš pabėgdamas iš šalies su savo šeima, priklausė „Al Qaeda“ frontui „Al Nusra“, skelbia ibtimes.co.in.

Minėtame vaizdo įraše buvo matyti, kaip viena Vengrijos operatorė spardo ir pakiša koją Osamai Abdul Mohsenui, kai jis kartu su savo aštuonerių metų sūnumi bėgo per Vengrijos ir Serbijos sieną. Šie vaizdai greitai pradėjo plisti internete ir sukėlė tarptautinį pasipiktinimą.

Tarptautinė bendruomenė išreiškė paramą O. A. Mohsenui.

Operatorė buvo atleista iš darbo, o O. A. Mohseną viena futbolo akademija pakvietė gyventi Ispanijoje, kur jam taip pat buvo pasiūlytas darbas.

Per vieną mačą su šia pabėgėliu šeima susitiko netgi Cristiano Ronaldo ir Madrio „Real“ klubas.

Tačiau dabar aiškėja, esą pirmosios lygos futbolo treneris ne tik priklausė radikaliam „Al Nusra“ frontui, bet ir kovojo su kurdų Demokratinės vienybės partija (DVP) – kurdus remiančia politine organizacija, įsikūrusia Šiaurės Sirijoje.

DVP, kuri šiuo klausimu išplatino oficialų pranešimą, tvirtino, kad O. A. Mohsenas 2004 metais Kamišlo mieste taip pat dalyvavo kruvinose, po futbolo rungtynių kilusiose riaušėse, per kurias buvo nužudyta daugiau kaip 50 kurdų.

O. A. Mohsenas, kuris nuo 2004 iki 2010 metų treniravo „Al Fatwa“ klubą Deir Ez Zore, po minėtų rungtynių tarp „Al Fatwa“ ir Kamišlo „Jihad“ klubų sukurstė sirgalius griebtis smurto, remdamasi DVP praneša svetainė „Rudaw“.

Ekrano nuotraukos, darytos iš O. A. Mohseno paskyros „Facebook“, įrodo, kad jis ne tik buvo „Al Nusra“ fronto narys, bet ir kovojo prieš kurdus netoli Amudeho, Džeinlanpinaro ir Afrino, teigiama DVP pranešime.

Per interviu telefonu 51 metų O. A. Mohsenas teigė niekada nereiškęs paramos „Al Nusra“ frontui, bet pažymėjo 2011 metais dalyvavęs taikiose demonstracijose prieš Basharo al Assado vyriausybę.

Prieš dvejus metus, kai „padėtis pablogėjo“, jis atsistatydino iš savo pareigų vyriausybės sporto federacijoje ir pabėgo iš Deir Ez Zoro.

„Nekenčiu smurto. Štai kodėl nusprendžiau išvykti iš Deir Ez Zoro, - sakė jis. – Niekada nepriklausiau jokiai frakcijai“.

Nors ir teigė ne viską prisimenantis, ką pastaraisiais metais skelbė savo „Facebook“ paskyroje, iš kurios dabar dingo viršelio nuotrauka, O. A. Mohsenas spėliojo, kad B. al Assado šalininkai tyčia bando iškraipyti jo pažiūras, kad jį diskredituotų ir atkeršytų už vyriausybės kritiką, rašo nytimes.com.