Kalbėdamas per visuomeninį radiją "MR1 Kossuth", V.Orbanas sakė, jog tikisi pasiekti "politinį susitarimą" su Europos Komisijos pirmininku Jose Manueliu Barroso per jųdviejų susitikimą Briuselyje ateinantį antradienį.

"Neįžvelgiu jokių ypač sunkių klausimų", - sakė premjeras.

Šią savaitę Europos Komisija ėmėsi teisinių veiksmų prieš tris Vengrijos reformas, kurios paveiks centrinio banko ir asmeninių duomenų apsaugos agentūros nepriklausomybę, taip pat pakeis teisėjų išėjimo į pensiją amžių.

Duodamas šį interviu, V.Orbanas taip pat užsiminė apie galimybę pakeisti gruodžio viduryje vyriausybės paskelbtus planus sujungti centrinį banką su reguliuojančia institucija ir sumažinti įgaliojimus centrinio banko vadovui, kuriuos griežtai kritikavo Briuselis.

Abi institucijos "veikė atskirai iki šiol ir gali toliau sėkmingai veikti atskirai ateityje", komentavo jis.

Tačiau Budapeštas nelinkęs nusileisti dėl atlyginimo lubų nustatymo valdininkams arba priesaikos įvedimo centrinio banko vadovams. Briuselis šiuos abu žingsnius taip pat kritikavo.

"Būtų neteisinga, jeigu vyriausybė nusileistų dėl šių klausimų be debatų", - pabrėžė V.Orbanas, pridūręs, kad ginčijamų teisės aktų pakeitimai turės būti atlikti parlamente.

Vengrijai buvo suteiktas mėnuo pakeisti įstatymus, paskatinusius sustabdyti derybas dėl 20 mlrd. eurų paskolos iš Tarptautinio valiutos fondo (TVF) ir ES.

Trečiadienį V.Orbanas gynė savo vyriausybės poziciją per Europos Parlamento debatus Strasbūre, tačiau pažadėjo atšaukti ginčijamus teisės aktus, dėl kurių ES ėmėsi sankcijų.