Auglys "nekėlė pavojaus gyvybei", E.Jaua teigė dienraščiui "El Universal", siekdamas sumažinti įtampą, kuri apėmė Venesuelą, kai prieštaringai vertinamas H.Chavesas praeitą savaitę pranešė iš Kubos, jog jam buvo pašalintas piktybinis navikas.

"Be abejo, jis vėl taps prezidentu 2012 metais", - pridūrė E.Jaua, atsakydamas į klausimą dėl galimo H.Chavezo kandidatavimo kitais metais vyksiančiuose rinkimuose.

Dėl netikėtos žinios apie H.Chavezo ligą pasklido gandų, kad prezidentas tapo nepajėgus vadovauti šaliai. Šis buvęs kariškis Venesuelos vadovu buvo išrinktas 1999 metais ir ėmėsi didelio masto socialistinių reformų.

Karakasas nepateikė detalių, koks papildomas gydymas gali būti skirtas 56 metų H.Chavezui, taip pat kokia vėžio atmaina jis susirgo.

H.Chavezas, kuris 2002 metais išliko valdžioje per mėgintą surengti perversmą, ketvirtadienį pranešė iš Havanos paskelbtame vaizdo pranešime, jog jam buvo pašalintas vėžinis navikas, tačiau pridūrė, jog tikisi visiškai pasveikti.

Ši žinia tapo atsaku į gandus apie H.Chavezo sveikatą, kuriuos kurstė jau beveik mėnesį trunkanti viešnagė Kubos sostinėje.

H.Chavezas birželio 10 dieną buvo skubiai išvežtas į vieną Kubos ligoninę per valstybinį vizitą. Ten jis buvo operuotas, o iš pradžių buvo paskelbta, kad gydytojai prezidentui pašalino "dubens pūlinį".

Anksčiau sekmadienį Kubos vyriausybė paskelbė nuotraukas, kuriose H.Chavezas matomas vaikštinėjantis su savo dukromis Maria Gabriela ir Rosa Virginia, lydimas Venesuelos užsienio reikalų ministro Nicolaso Maduro. Prezidentas vilkėjo sportinius drabužius ir atrodė liesesnis nei paprastai.

Šios keturios nuotraukos buvo paskelbtos Kubos vyriausybės svetainėje cubadebate.cu, kurioje taip pat nurodoma, kad šis H.Chavezo pasivaikščiojimas penktadienį truko apie 10 minučių.

Vėliau sekmadienį Kubos revoliucijos lyderis Fidelis Castro pareiškė neabejojantis, kad Venesuelos prezidentas Hugo Chavezas pasieks "didelę pergalę" kovoje su vėžiu.

"Galiu nedvejodamas pasakyti, jog (H.Chavezo) operacijos rezultatai buvo įspūdingi ir kad pacientas kovojo lemiamame mūšyje, kuris atves jį ir Venesuelos žmones į didelę pergalę", - F.Castro rašo cubadebate.cu.