Popiežius dažnai dovanoja valstybių vadovams didelį bronzinį medalioną, ant kurio vaizduojamas „taikos angelas“. Tokią pačią dovaną jis įteikė šeštadienį M. Abbasui, ir, pasak susitikime dalyvavusių žurnalistų, dar kartą pavartojo šią frazę kalbėdamas apie prezidentą.

Šie žodžiai – nuskambėję kelios dienos po to, kai Vatikanas supykdė Izraelį pareiškęs, kad yra pasiruošęs pasirašyti pirmą sutartį su Palestina – sulaukė prieštaringų komentarų socialiniuose tinkluose ir diskusiją, kokius tiksliai žodžius ištarė pontifikas.

Romos žydų bendruomenės vadovas iškėlė klausimą, kodėl pontifikas taiką patikėjo „mirties angelui“. Kai kurie „Twitter“ vartotojai kaltino žiniasklaidą, nes, anot jų, tai ji, o ne popiežius pavadino M. Abbasą „taikos angelu“.

Vatikano atstovas Federico Lombardi tikslių popiežiaus žodžių pakartoti negalėjo, tačiau pareiškė, kad jam aiški jo žodžių prasmė.

„Kiekvienas mūsų turime būti taikos angelu kitiems. Aš dalyvavau audiencijoje, tačiau tiksliai popiežiaus žodžių negirdėjau“, – pasakė jis.
„Man atrodo, kad juose yra aiški paskatinimo prasmė, ir ši dovana teikiama daugeliui prezidentui, ne tik Abbasui“, – pridūrė Vatikano atstovas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)