Savo baimėmis B. Nemcovas buvo linkęs dalintis tik su pačiais artimiausiais žmonėmis, pavyzdžiui, savo mama, tačiau vis dėlto jis pasiryžo apie tai kalbėti viešai.

„Niekada neslėpiau savo politinių pažiūrų“, - patikino B. Nemcovas, kalbėdamasis su „Sobesednik“ reporteriu. „Manau, kad būtent Putinas sukėlė karą Ukrainoje. Jį vertinu labai blogai, ypač po įvykių „Nord-Ost“ ir Beslane.

Kaip praneša sobesednik.ru, politikas ir visuomenės veikėjas B. Nemcovas dažniausiai savo pamąstymais buvo linkęs dalintis su savo mama.

„Mano brangiausioji mamytė Dina Jakovlevna Ejdman, kuriai, duok Dieve, kovo mėnesį sueis 87-eri, dirbo gydytoja pediatre. Jau seniai ji yra išėjusi į pensiją, tačiau iki šiol domisi viskuo, kas susiję su medicina, jos gyvenimas buvo sunkus. Per karą ji būdama dar mokyklos mokinė kasė apkasus, vėliau augino du vaikus. Dabar gyvenu Maskvoje, o mano mamytė – Nižnij Novgorode, gyvena viena, tačiau jai sekasi puikiai. Žilų plaukų ji turi mažiau nei aš, nesiskundžia skleroze, ji yra visiškai sveika ir blaivaus proto. Aptariame su ja mano vaikų, jos anūkų pasiekimus. Taip pat mėgstame su mamyte pakalbėti ir apie politiką. Ji kategoriškai prieš tai, kas vyksta Ukrainoje, mano, kad tai – katastrofa ir visiškas košmaras, tačiau labiau nei Ukraina jai nerimą kelia Putinas. Kiekvieną kartą, kai jai skambinu, ji man pamokslauja: „Kada nustosi barti Putiną? Jis tave nužudys!“ Tai ji sako visiškai rimtai“, - pasakojo V. Nemcovas.

Mama visada mane mokė, kad reikia ginti savo nuomonę, būti nepriklausomu ir savarankišku. Pati mane tokį išauklėjo, o dabar piktinasi, kad kritikuoju Putiną, kuris mėgina iš mūsų atimti laisvę. Ji iš tiesų bijo, kad jis mane gali nužudyti artimiausiu metu dėl mano pareiškimų tiek realiame gyvenime, tiek ir socialiniuose tinkluose. Pasikartosiu, kad tai – ne juokai, juk ji yra protingas žmogus. Ji labai to bijo. Mama nerimauja ir dėl Chodorkovskio, ir dėl Navalno, tačiau dėl jų nerimauja ne taip stipriai, nes vis dėlto juk ji – mano, o ne jų mama.

Paklaustas, ar po tokių pokalbių su mama B. Nemcovas nepradėjo baimintis, kad Putinas iš tiesų jį gali artimiausiu metu nužudyti pats arba per tarpininkus, jis atsakė, kad to iš tikrųjų bijo.

„Žinote, iš tiesų šiek tiek bijau. Ne taip stipriai kaip mama, tačiau vis dėlto bijau. Jei bijočiau labai stipriai, kažin ar imčiausi opozicinės partijos vadovavimo, kažin ar daryčiau tai, ką darau dabar. Tiesa, perduokite nuo manęs ir mano mamytės linkėjimus Dmitrijui Bykovui“, - kalbėjo B. Nemcovas.

Į reporterio palinkėjimus, kad galiausiai su Dievo pagalba nugalės blaivus protas ir V. Putinas B. Nemcovo nenužudys, jis atsakė štai taip: „Duok Dieve, kad taip ir būtų, to ir tikiuosi“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (800)