Valeriją papiktino „tikrovės neatspindintys, kalbant paprastai, melagingi faktai ir provokaciniai straipsnio autoriaus išpuoliai“.

Echo Moskvy“ tinklaraštyje publikuotame laiške dainininkė teigia nenorinti, kad ją vadintų Kremliaus balsu, rašo newsru.com.

„Esu atlikėja, Rusijos balsas, tarnauju savo žmonėms. Jei „The Guardian“ nemato skirtumo tarp Kremliaus ir Rusijos, tokiu atveju atsakau, kad didžiuojuosi šiuo vardu. Palaikau Rusijos prezidento Vladimiro Putino veiksmus, skirtus taikos Ukrainoje ir harmonijos tarp Rusijos, Europos ir Amerikos atkūrimui“, – savo laiške rašo Valerija.

Taip pat ji pabrėžė, kad Krymo prijungimo prie Rusijos palaikymo laiške, kurį ji pasirašė, nebuvo nė vieno žodžio apie karinį įsiveržimą į Krymą ar į Ukrainą, nė vieno žodžio apie Krymo prijungimą panaudojant prievartą.

Valerija patikino, kad kartu su ja šį laišką pasirašė dar penki šimtai garsiausių ir autoritetingiausių Rusijos atlikėjų, aktorių ir rašytojų.

„Esu atlikėja, gerbianti savo tautą ir savo nuomonę turintį prezidentą. Nenoriu dalyvauti jūsų politiniuose žaidimuose. Norėčiau, kad tai išgirstų ir paskelbtų „The Guardian“ žurnalistai, jei tam jiems nepritrūks drąsos“, - rašo ji.

Dainininkė skundėsi, kad visi jos kreipimaisi į šį leidinį liko be atsako. Šis laiškas taip pat paskelbtas ir anglų kalba.

„The Guardian“ žurnalistai rašė apie tai, kad spalio mėn. pabaigoje Londone Alberto salėje surengtame Valerijos ir draugų koncerte įvyko dvi demonstracijos.

Prieš koncertą atvykstančiųjų dokumentai pasienyje buvo tikrinami aštuonias valandas, Josifui Kobzonui nepavyko sudalyvauti koncerte, taip pat koncerte uždrausta dalyvauti ir 15-ečiui Valerijos sūnui.

Valerija parašė laišką ir Latvijos prezidentui Andriui Berziniui, kuriame išreiškė savo pasipiktinimą dėl jai skirto draudimo įvažiuoti į Latviją, nes dainininkė palaikė Krymo prijungimą prie Rusijos ir kritikavo Kijevo vykdomą politiką.

Kartu su ja juodajame sąraše atsidūrė Josifas Kobzonas, Olegas Gazmanovas, aktorius Michailas Porečenkovas ir Ivanas Ochlobystinas. Valerijos advokatas Sergejus Žorinas pareiškė, kad Latvijos aukščiausiajam teismui bus pateiktas ieškinys dėl užsienio reikalų ministro sprendimo drausti dainininkei įvažiuoti į šalies teritoriją.