Pasak AFP, nedavė rezultatų Jaroslavo Kaczynskis ir jo vadovaujamos Teisės ir teisingumo partijos priešininkų perspėjimai prisiminti 2005-2007 metus, paženklintus sunkumais santykiuose su Briuseliu, Vokietija ir Rusija.

Savo ruožtu AP pažymi, jog posūkis į dešinę per sekmadienį įvykusius parlamento rinkimus nustūmė į šalį „centristų partiją, valdžiusią aštuonerius metus, ir suteikė valdžią socialiai konservatyviai ir euroskeptiškai partijai, kuri nori laikyti migrantus toli nuo šalies sienų ir didinti išlaidas neturtingiems lenkams“. Teisė ir teisingumas labai tvirtai remia NATO, bet kur kas skeptiškiau žiūrį į Europos Sąjungą, kurios narė yra Lenkija, pabrėžia Amerikos naujienų agentūra.

Anot „Reuters“, Teisės ir teisingumo partijos pergalė tikriausiai reiškia, kad „Lenkija prisijungs prie Vengrijos ir Slovakijos, kurios priešinasi migrantų iš Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos priėmimui, o tai padidins susiskaldymą Europos Sąjungoje“.

Žiniasklaidos komentaruose taip pat supažindinama su Lenkijos parlamento rinkimus laimėjusios partijos priešininkų būgštavimais, kad šalyje bus sunkiau pasidaryti abortą ir pasinaudoti dirbtinio apvaisinimo galimybėmis.

Paaiškėjo oficialūs daliniai Lenkijos parlamento rinkimų rezultatai

Paaiškėjo oficialūs daliniai Lenkijos parlamento rinkimų rezultatai iš 39 rinkimų apygardų, praneša „wiadomosci.onet.pl“.

Lenkijos rinkimų komisijos (LRK) duomenimis, pirmauja Teisės ir teisingumo partija, kuri prieš Piliečių platformą turi beveik 15 procentų persvarą. Trečiojoje vietoje – Pawelo Kukizo politinė organizacija, kurią parėmė 8,98 procento rinkėjų.

Daliniai duomenys leidžia daryti išvadą, kad į Seimą taip pat pateko Šiuolaikinė partija ir Lenkijos valstiečių sąjunga, o Kairiųjų sąjunga, partijos „Kartu“ ir KORWiN jame nebus atstovaujamos.

Daliniais duomenimis, Teisės ir teisingumo partija per sekmadienį įvykusius rinkimus iškovojo 38,29 procento rinkėjų balsų, Piliečių platforma – 23,49 procento.