Moksleiviai, lankantys privačias krikščioniškas Luizianos valstijos mokyklas, nuo kitų metų iš vadovėlių sužinos, kad mitinė pabaisa yra realus sutvėrimas.

Paspartinto krikščioniško švietimo (Accelerated Christian Education, ACE) programa moko prieštaringai vertinamų religinių dalykų, kuriais siekiama paneigti evoliuciją ir paremti kreacionizmo teoriją, tvirtinančią, kad Visata ir visos gyvybės formos buvo sutvertos.
Vaikams bus aiškinama, kad įrodžius, jog dinozaurai vaikščiojo žeme tuo pačiu metu kaip ir žmogus, darvinizmo teorija galutinai subliūkštų.

Viename ACE vadovėlyje, pavadinimu „Biology 1099“ („Biologija 1099“), rašoma: Ar dinozaurai šiandien gyvi? Mokslininkai vis labiau įsitikina, kad jie vis dar egzistuoja. Ar girdėjote apie Škotijos Lochneso pabaisą? Nesė buvo užfiksuota sonaru iš mažo povandeninio laivo. Ją apibūdino liudininkai ir nufotografavo kiti žmonės. Pasirodo, kad Nesė yra ne kas kita, kaip pleziozauras“.

Buvęs auklėtinis, 27 metų Jonny Scaramanga, mokęsis pagal ACE programą, tvirtino, kad Nesė pateikiama kaip „įrodymas“, jog evoliucija nevyko.

„Jie aiškina, kad jei pasaulinis tvanas vyko vos prieš 4 tūkst. metų, o jie tuo tikrai tiki, tuomet jūrų monstrai galėjo išgyventi“, - pridūrė jis.
„Jei tai būtų vykę prieš milijonus metų, tuomet tai būtų absurdiška. Jų tokia logika. Kreacionistams įprasta tikėti jūrų monstrais“, - sakė jis.