Pasak skandalingais pareiškimais pagarsėjusio rusų politiko, „Teisės ir teisingumo” partijos atėjimas į valdžią Lenkijai gresia katastrofa. Pasak jo, „dešinysis radikalizmas niekada neatnešė nieko gero nei vienai šaliai”.

V. Žirinovskis, pagarsėjęs savo antilenkiškais pasisakymais, lenkų svetainei sakė, jog visada turi vilčių, kad rinkimai atneš teigiamus rezultatus, todėl, jeigu Lenkijos ir Rusijos santykiai pablogės, tai bus aišku, kad kažkas ją verčia taip daryti. Jo nuomone, kyla klausimas kas verčia Lenkiją bloginti santykius su Rusija.

„Dėl kokių priežasčių Lenkija turėtų gadinti santykius su galinga Rusija? Juk Lenkija ne kartą nuo to nukentėjo ir visada atsidurdavo pralaimėjusiojo pusėje. Tačiau, jeigu NATO ir JAV duos tokį nurodymą, tai Lenkijos santykiai su Rusija toliau blogės, nes atsidurs taip vadinamame koridoriuje tarp JAV ir Rusijos” – tikina rusų politikas.

Jo nuomone, Vakarai siekia Rusiją atskirti nuo Europos priešiškomis jai šalimis.

„Kaip Ukrainoje, kuri tapo durnių namais ir taip pat bandys nuteikti lenkų elitą, kad veiktų prieš Lenkiją. Tačiau tikiuosi, kad nugalės sveikas protas, nes dar labiau pabloginti Lenkijos ir Rusijos santykius jau neįmanoma” – sako V. Žirinovskis.

DELFI primena, kad Rusijos politikas ir Liberalų demokratų partijos (LDPR) lyderis Vladimiras Žirinovskis ne kartą pagarsėjo grasinimais Baltijos šalims ir Vakarams. Šių metų rugpjūtį jis paskelbė grasinantį raginimą Vakarų šalims, kurias šis deputatas laiko Rusijos priešais.

Liepą jis pareiškė, kad jeigu Rusijos Federacijos generalinė prokuratūra pripažintų neteisėta Estijos, Latvijos ir Lietuvos nepriklausomybę, šiose Baltijos valstybėse reikės rengti referendumus dėl šalių įtraukimo į Rusijos Federacijos sudėtį.

Televizijos RSN eteryje politikas pareiškė, kad, anot jo, tokių referendumų atveju dauguma Baltijos valstybių gyventojų neabejotinai sutiktų vėl tapti Rusijos dalimi.

Praėjusiais metais Rusijos „Rossija 24“ televizijos kanalo pokalbių laidoje pasirodęs V. Žirinovskis tikino, kad sprendimas dėl Trečiojo pasaulinio karo pradžios jau priimtas, o Baltijos šalių ir Lenkijos laukia „koncentruoti aviacijos bombardavimai“ bei „visiškas sunaikinimas“.

Kaip tuomet tvirtino skandalingasis politikas, kilus dideliam ginkluotam konfliktui, pirmas smūgis bus smogtas šalims, kur, jo žodžiais tariant, yra daugiausia NATO bazių ir lėktuvų: Estijai, Latvijai, Lietuvai, Lenkijai ir Rumunijai. Pasak V. Žirinovskio, jis netvirtino, jog norėtų, kad šių šalių nebebūtų. Bet, anot RLDP lyderio, šios šalys „pačios stumia save į pavojų“.

Skandalingus ir grasinamus pareiškimus mėgstantis daryti Rusijos politikas ir anksčiau yra Baltijos šalims pranašavęs okupaciją arba sunaikinimą, Vilniui, Rygai ir Talinui parėmus galimą Vakarų šalių intervenciją Sirijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (744)