Į dopingo skandalą įsipainiojusios Rusijos lengvosios atletikos rinktinės Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse greičiausiai nebus. Praėjusį savaitgalį rusams buvo pratęsta diskvalifikacija, o paskutinė viltis – Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) posėdis Lozanoje antradienį, kuriame rusai vis dar tikisi sulaukti malonės.

Visgi greičiausiai sankcijos pakeistos nebus, o vokiečių leidinio Spiegel.de duomenimis, diskvalifikacijos apskritai gali sulaukti visa Rusijos delegacija. Tokios galimybės neatmeta ir rusų sporto ministras Vitalijus Mutko.

Įvykiu eiga piktina rusų partijos LDPR lyderį V. Žirinovskį, blogiausiam atvejui jau parengusį alternatyvų pasiūlymą.

„Jeigu mums sutrukdys išvykti į Braziliją, būtų tikslinga surengti alternatyvias olimpines žaidynes Rusijoje“, – agentūrai TASS pareiškė V. Žirinovskis.

„ Sportininkus, kurie negalės vykti į Braziliją dėl įvairių priežasčių, kviečiame atvykti į Maskvą arba Sočį tą patį rugpjūčio mėnesį ir surengti regionines europines olimpines žaidynės. Ten reikia sukviesti tuos, kurie negaus teisės keliauti į Braziliją“, – aiškino jis.

1984-aisiais Sovietų Sąjungoje jau būta panašaus precedento. Tąsyk sovietai boikotavo Los Andželo olimpines žaidynes ir savo šalyje vykdė varžybas „Družba-84“. Tai buvo atsakas į 1980-ųjų Maskvos olimpinių žaidynių boikotą – dėl karo Afganistane tąsyk vykti į sovietinės imperijos sostinę atsisakė daugybės šalių olimpinės rinktinės, tarp kurių buvo ir amerikiečiai.

Rusijos Dūma jau parengė specialų pranešimą, kuriame išreiškiamas protestas dėl galimo šalies lengvaatlečių diskvalifikavimo iš Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių Brazilijoje. Jame teigiama, kad tokios sankcijos pažeidžia sportininkų, niekuomet nevartojusių draudžiamų preparatų teises – esą dėl kitų atletų nuodėmių neturi kentėti niekuo dėti asmenys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)