V. Žirinovskio nuomone, Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius veikiausiai jau turi panašaus įvykių posūkio planą. „To buvo galima tikėtis, nes prieš dešimt metų jau vyko Oranžinė revoliucija. Dabar, manau, jis slepiasi tam tikroje vietoje, kad jam nekiltų jokio pavojaus“, - sakė jis.

Rusijos politiko teigimu, Ukrainos valdžia „gali pereiti prie nepaprastosios padėties plano – iki ryto darbą gali pradėti GKČP (Valstybinis ypatingosios padėties komitetas – DELFI)“.

„Manau, kad gruodžio 2-ąją Kijeve visos centrinių kanalų laidos taip pat prasidės nuo baleto „Gulbių ežeras“ muzikos, o specialūs padaliniai, pavaldūs prezidentui, mėgins izoliuoti visus žmones, šiandien protestuojančius Kijevo aikštėse, ir išaiškinti užsienio agentus“, - pridūrė V. Žirinovskis.

„Visai tikėtina, kad bus areštų, visai tikėtina, kad bus aukų, jei bus rodomas pasipriešinimas. Iš tos ar anos pusės gali būti papirkinėjimų, šantažo. Vakarai toliau finansuos ir šantažuos, kad pasiektų tikslą – nušalinti vyriausybę, nušalinti prezidentą, suformuoti naują vyriausybę, vasario – kovo mėnesiais skubiai surengti rinkimus ir su Briuseliu pasirašyti reikiamus dokumentus. Taigi dabar yra du variantai, kuris iš jų bus stipresnis: vertinant pagal pinigus, laimėjo Rusija, nes tik mes dabar galime padėti Ukrainai, jeigu ji nepasirašinės asociacijos sutarties su Europos Sąjunga (ES) ir daugiau dairysis į Rusiją, o ne į Briuselį. Kalbant apie karinius veiksmus, GKČP perspektyvoje, turime puikios patirties, todėl manau, kad V. Janukovyčius ir jo specialiosios tarnybos gali pasinaudoti vertinga mūsų patirtimi ir rytoj ryte pradėti blokuoti visus protestuojančius, rengti areštus, įvesti pajėgas, nepaprastąją padėtį ir draudimus“, - kalbėjo jis.

Tokią pačią nuomonę Dūmos vicepirmininkas išsakė ir sekmadienio vakarą kanalo „Life News“ eteryje. Komentuodamas protestuotojų susirėmimus su milicija, kurie gruodžio 1-ąją kilo Ukrainos sostinėje, V. Žirinovskis pareiškė, jog tai nėra tautos valia – tai Briuselio provokacija, kuri buvo rengiama jau seniai.

„Į Ukrainą iš Vakarų įvežė ginklų, narkotikų, padirbtų dolerių ir parengė kovotojus. Turint galvoje, jog dalis jaunimo troško susitarimo su ES, bendras nepasitenkinimas tapo dopingu“, - įsitikinęs Rusijos liberaldemokratų lyderis. Surinkti tokią didžiulę protestuotojų minią, jo teigimu, nebuvo labai sunku – į gatves išėjo visuomet aktyvus jaunimas. „Jam patinka maištai ir revoliucijos. Yra marodierių, kuriems patinka daužyti, brautis į parduotuves, yra ir kovotojų už laisvę“, - sakė jis.

V. Žirinovskis įsitikinęs, kad protesto akcija turės tik vieną baigtį – bus įvesta nepaprastoji padėtis ir mitinguotojai patirs pralaimėjimą.

„Tai tik privers įvesti pajėgas ir uždrausti tris opozicines partijas, kurių lyderiai bus suimti, - pažymėjo jis. – Ši provokacija baigsis Vakarų jėgų pralaimėjimu. Penktoji kolona, kuri veikia Ukrainoje dar nuo Juščenkos laikų, vėl pralaimės“.

V. Žirinovskis be skrupulų įvardijo tuos, kuriems, jo nuomone, Ukrainoje kilę neramumai buvo naudingiausi. Tai, jo teigimu, yra ES, kuri „trokšta praplėsti realizavimo rinką savo nevykusioms prekėms“. „Todėl jie trokšta įtraukti Ukrainą, numesti prekes, gauti pigios darbo jėgos. Jiems reikia pamazgų duobės Ukrainos pavidalu!“, - pareiškė politikas.

„Tačiau nieko gero iš šios idėjos vis tiek nebus. V. Janukovyčius įves tvarką, - užbaigė V. Žirinovskis. – Jau naktį bus imtasi visų būtinų žingsnių, kad bakchanalijos ir neteisėtas maištas prieš vyriausybę ir Ukrainos prezidentą būtų sustabdytas“.