Apie tai kalbama politiko pokalbyje telefonu su generolu Vladimiru Antjufejevu, kuris save vadina „Donecko liaudies respublikos“ vicepremjeru jėgos klausimais, skelbia unian.net.

TSN gautame įraše vadinamasis vicepremjeras skundžiasi, kad Ukrainos kariai spaudžia tseparatistų pozicijas, netgi prasibrovė į Donecką, todėl prašo visokeriopos pagalbos, ypač – „politinės pačiu aukščiausiu lygmeniu“.

„Nepaisant mūsų aktyvaus priešinimosi, mes neišsilaikysime ilgai. Tikimės jūsų politinio palaikymo. Jūsų ir jūsų partijos. Būtinas įsikišimas pačiu aukščiausiu lygmeniu“, - prašė V. Antjufejevas.

V. Žirinovskis pažadėjo suteikti ne tik politinę paramą, bet ir visokią kitokią, kokios tik gali prireikti.

„Politinę paramą visada suteiksime, bet jums reikia ir kitokio palaikymo, kad galėtumėte priešintis“, - pareiškė V. Žirinovskis.

„Vicepremjeras“ taip pat pažymėjo, kad Ukrainos karių pergalė rytuose padarys Petro Porošenką „svarbiausiu Europos erdvėje“, o tai generolas įvardija kaip „paleidžiamąjį mechanizmą prieš Rusijos saugumą“.

Kiek žinoma, V. Antjufejevas yra gimęs Novosibirske. Šių metų liepos 11 dieną jis neteisėtai kirto Ukrainos sieną ir „Donecko liaudies respublikos“ teritorijoje prisiėmė „vicepremjero jėgos klausimais“ vaidmenį. Anksčiau jis du dešimtmečius užėmė nepripažintos Padniestrės respublikos KGB ministro pareigas. Šiuo metu V. Antjufejevas bando suformuoti „Donecko liaudies respublikos“ jėgos struktūras – saugumo bei vidaus reikalų ministerijas ir prokuratūrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)