Laiške, kuris buvo paskelbtas ministerijos interneto svetainėje, jie sako, kad „negali būti abejingi stebėtojai šaltomis širdimis“ ir kad „tvirtai pareiškia paramą Rusijos Federacijos prezidento pozicijai dėl Ukrainos ir Krymo“.

Tarp pasirašiusiųjų yra tokie garsūs atlikėjai kaip pianistas Denisas Macujevas ir baleto šokėjas Nikolajus Ciskaridzė, neseniai atleistas iš Didžiojo teatro.

Sąraše taip pat yra svarbius kultūros srities valstybinius postus užimantys asmenys, nuo V.Gergijevo, kuris yra Sankt Peterburgo Marijos teatro direktorius, iki neseniai paskirto Didžiojo teatro direktoriaus Vladimiro Urino ir Kremliaus muziejų direktorės Jelenos Gagarinos - kosmonauto Jurijaus Gagarino dukters.

V.Gergijevas pernai Jungtinėse Valstijose sulaukė gėjų aktyvistų kritikos dėl paramos V.Putinui, pasirašiusiam įstatymą, kuriuo Rusijoje draudžiama homoseksualių santykių „propaganda“ nepilnamečiams.

Kai kurie pasirašiusieji garsėja kaip V.Putino gerbėjai, pavyzdžiui, roko žvaigždė Nikolajus Rastorgujevas, kurio grupės „Liube“ patriotinės dainos, kaip kalbama, yra tarp prezidento mėgstamiausių.

Kino režisierius Fiodoras Bondarčukas, kuris pastatė patriotinį blokbasterį „Stalingradas“ (Stalingrad), taip pat pasirašė laišką, bet to, stebėtina, nepadarė „Oskaro“ laureatas Nikita Michalkovas, kuris taip pat garsėja parama V.Putinui.

Minimas atviras laiškas primena sovietinius laikus, kai rašytojai, kuriems valstybė teikdavo daug privilegijų ir lengvatų, rašydavo paramos valstybės politikai laiškus.

Rusijos rašytojų sąjungos nariai taip pat paskelbė paramos V.Putinui laišką prieš „destruktyvias Vakarų jėgas“.

Tačiau konfliktas dėl Ukrainos suskaldė Rusijos kultūrinę sceną.

Tokie garsūs rašytojai, kaip Liudmila Ulickaja, kuri 2009 metais buvo nominuota „Man Booker“ premijai, ir Viktoras Jerofejevas praėjusią savaitę pasirašė laišką, kuriame sakoma, kad karinės jėgos naudojimas Kryme yra nepateisinamas.

Roko dainininkų veteranų grupė praėjusią savaitę taip pat paskelbė antikarinius pareiškimus.

Kino kūrėjai, tarp jų - Aleksejus Popogrebskis, kurio filmas „Kaip aš praleidau šią vasarą“ (Kak ja proviol etim letom) 2010-aisiais pelnė pagrindinį Londono kino festivalio prizą, taip pat pasirašė laišką prieš Rusijos karinę intervenciją.