Pernai sensacija tapo Rusijos vadovo pranešimas apie malonės suteikimą buvusiam „Jukos“ vadovui Michailui Chodorkovskiui.

Bet šį kartą viena iš pagrindinių spaudos konferencijos temų tapo V. Putino komentarai apie daugumą gyventojų jaudinantį rublio žlugimą, to pasekmes eilinių piliečių gyvenimui ir valdžios planus, kaip sureguliuoti situaciją.

Kaip ir pernai, spaudos konferencija vyko Krasnopresnenskojė krantinėje esančiame Tarptautinės prekybos centre.

Aptariamus klausimus sinchroniškai vertė į anglų, prancūzų ir vokiečių kalbas. Spaudos konferencija prasidėjo vidurdienį Maskvos laiku (11 val. Lietuvos laiku).

Tarptautiniame prekybos centre susirinko per 1000 Rusijos ir užsienio žurnalistų.

Ilgiausia V. Putino spaudos konferencija vyko 2008 metais, ji truko 4 valandas 40 minučių.

Maskvoje ketvirtadienį vykusi tradicinė Rusijos prezidento V. Putino metų pabaigos spaudos konferencija truko 3 val. 10 minučių.

Per šį renginį valstybės vadovas atsakė beveik į 50 klausimų, kuriuos uždavė dešimtys žurnalistų.

Spaudos konferencijoje dalyvavo per 1,2 tūkst. šalies ir užsienio žiniasklaidos darbuotojų. Jų klausimai buvo susiję su įvairiomis Rusijos vidaus ir užsienio politikos problemomis, įskaitant socialinę, ekonomikos ir gynybos sritį.

Ši konferencija buvo trumpesnė negu ankstesni panašūs renginiai.

Dirbdamas prezidento poste, V.Putinas yra surengęs 10 tokių konferencijų. Ilgiausia iš jų buvo surengta 2008 metais – tąsyk V.Putinas su žurnalistais bendravo 4 val. 10 minučių.

Nors ketvirtadienio rytą rublio vertė kiek sustiprėjo, pastarosiomis dienomis jo kursas smarkiai krito, ir Rusija atsidūrė ties recesijos slenksčiu, teigia korespondentas.

Antradienį Rusijos nacionalinė valiuta nukrito iki rekordinių žemumų, ir tai paskatino Rusijos centrinį banką nuraminti bankus ir finansines bendroves, kad bankas, iškilus būtinybei, suteiks papildomo kapitalo.