Tokią nuomonę prezidentas išsakė Sankt Peterburge, skelbia naujienų agentūra ITAR-TASS.

„Mes dažnai kalbame: Ukrainos kariuomenė, Ukrainos kariuomenė. O kas iš tikrųjų ten kariauja? Ten iš tikrųjų kariauja iš dalies oficialūs ginkluotųjų pajėgų daliniai, tačiau iš esmės tai vadinamieji „savanoriški nacionalistiniai batalionai“, – pareiškė V. Putinas.

„Sprendžiant pagal dabartinę situaciją, tai jau ne kariuomenė, o legionas iš užsienio, šiuo atveju NATO legionas, kuris tikrai nepaiso nacionalinių Ukrainos interesų“, – pareiškė V. Putinas.

„Jie turi visai kitų tikslų, jie susiję su geopolitiniais Rusijos pažabojimo tikslais, jie neturi nieko bendro su nacionaliniais Ukrainos žmonių interesais“, – mano Rusijos prezidentas.

Be to, Rusijos prezidentas įsitikinęs, kad Ukraina taikos laikotarpiu pasinaudojo jėgų pergrupavimui.

„Deja, oficialioji Kijevo valdžia atsisako eiti taikaus konflikto sureguliavimo keliu, nenori spręsti problemos politinėmis priemonėmis. Iš pradžių pasitelkė teisėsaugos organus, vėliau saugumo tarybą, o galiausiai kariuomenę“, – teigia V. Putinas.

V. Putinas pažymi, kad, sulaukęs pasipriešinimo, Kijevas nutraukė karinius veiksmus.

„Ir ramesniu laikotarpiu pasinaudojo išskirtinai jėgų pergrupavimui, tada vėl viskas prasidėjo. Žuvo tūkstančiai žmonių. Tai, savaime suprantama, tikra tragedija“, – sako Rusijos vadovas.

Jensas Stoltenbergas
Anot V. Putino, Ukrainoje „vyksta tragiški įvykiai, sprendžiant iš susidariusios situacijos, pilietinis karas“.

„Manau, kad ir pačioje Ukrainoje dauguma tai puikiai supranta“, – pabrėžė Rusijos prezidentas.

DELFI primena, kad Ukraina ir Vakarai perspėja, kad Rusijos remiami separatistai stiprina puolimą Rytų Ukrainoje.

Šeštadienį per ataką raketomis Mariupolyje žuvo 30 žmonių. Tarptautinių stebėtojų teigimu, raketos atskriejo iš separatistų kontroliuojamos teritorijos.

NATO atsikerta: V. Putino kaltinimai – nesąmonė

NATO vadovas Jensas Stoltenbergas „nesąmone“ pavadino Rusijos prezidento Vladimiro Putino pirmadienio kaltinimus, esą Ukrainos armija yra paprasčiausiai Vakarų Aljanso „užsieninis legionas“, kurios pagrindinis tikslas – sulaikyti Rusiją.

„Pareiškimas, kad Ukrainoje yra NATO legionos, yra nesąmonė. Ten nėra NATO legiono, o užsienietiškos pajėgos Ukrainoje yra rusiškos“, – sakė J.Stoltenbergas per spaudos konferenciją po NATO ir Ukrainos komisijos susitikimo.

„Todėl aš manau, kad problema yra ta, kad Ukrainoje yra rusiškos pajėgos ir kad Rusija remia separatistus (karine) technika“, – tęsė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1496)