„Putino įsakas taip pat turi negerų užuominų, aktyvuojančių spekuliacijas dėl to, kad prezidentas Putinas turi, ką slėpti, pavyzdžiui, duomenis apie žuvusius rusų karius Ukrainoje“, - įsitikinęs „Amnesty International“ direktorius Johnas Dalhuisenas. 

Šį įsaką V. Putinas pasirašė ilgai trunkančių kaltinimų dėl Rusijos teikiamos karinės pagalbos separatistams Rytų Ukrainoje kontekste. 

Be to, pagal naująjį įsaką daugybė žurnalistų gali būti patraukti atsakomybėn dėl tėvynės išdavystės, nes skelbia informaciją apie Donbase žuvusius rusų karius, o iš „specialiose operacijose“ Donbase žuvusių rusų karių šeimų narių bus atimta galimybė sužinoti, kas gi iš tikrųjų atsitiko jų artimiesiems.

A. Navalnas: karą Ukrainoje pradėjo V. Putinas

Rusų opozicionierius Aleksejus Navalnas įsitikinęs, kad karą Ukrainoje pradėjo Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Jis teigia, kad Rusija užėmė Krymą pažeisdama tarptautinius susitarimus ir tai kainavo šaliai didelių nuostolių, rašo UNIAN.

Aleksejus Navalnas

„Kas pradėjo karą Ukrainoje? Tai visiems žinoma. Tai Putino ir jo aplinkos darbas. Jis tai padarė, norėdamas išsaugoti savo valdžios monopoliją, kad turėtų išskirtinę teisę didinti turtus“, - kalbėjo A. Navalnas. 

Jo teigimu, šiuo metu Krymo problemos išspręsti greitai nepavyks, nes tam būtinas referendumas. Konfliktas Donbase, A. Navalno manymu, traukia Rusiją į bedugnę, todėl Maskva privalo nutraukti paramą separatistams. 

Jau anksčiau A. Navalnas yra teigęs, kad V. Putinas mėgina nustatyti „nuotolinį valdymą“ ir tik Vakarų sankcijų paketai, nukreipti prieš V. Putinui lojalius klanus, gali ką nors pakeisti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (604)