Vieni keliauja norėdami pasigrožėti vaizdais, kiti – atsipalaiduoti, o štai S. Seagalas leidžiasi į kelionę vedamas aukštesnės misijos – stiprinti taiką pasaulyje. Bent jau taip jis sako, rašo theguardian.com.

Holivudo aktorius, kuris pastaraisiais mėnesiais su raudonu kilimu buvo pasitiktas įvairių posovietinių lyderių, kalbėdamas apie vizitą Kirgizstane sakė norįs „sutelkti žmones gyventi harmonijoje“.

Praėjusį mėnesį S. Seagalas susitiko su Baltarusijos prezidentu Aleksandru Lukašenka, kuris vadinamas „paskutiniuoju Europos diktatoriumi“. A. Lukašenka pavaišino aktorių morka, vyrai pakalbėjo apie orą ir derlių.

Stevenas Seagalas

S. Seagalą sieja šilta draugystė su V. Putinu – jis netgi buvo pakviestas į Rusijos prezidento rezidenciją, kas pasitaiko retai. Holivudo žvaigždė taip pat lankėsi pas Kremliaus remiamą Čečėnijos vadovą Ramzaną Kadyrovą, kuris kaltinamas žmogaus teisių pažeidimais.

Šiuo metu S. Seagalas lankosi Kirgizstane, kur vilkėdamas viduramžių šarvus ant žirgo apjojo aplink stadioną ir taip atidarė Pasaulio klajoklių žaidynes. Jis taip pat susitiko su Kirgizstano prezidentu Almazbeku Atambajevu, kurį kritikai kaltina vis labiau ryškėjančiu autoritarizmu.

„Jums, žmonės, pasisekė, nes jūs, mano manymu, turite puikų prezidentą, – pirmadienį, rugsėjo 5 dieną, S. Seagalas sakė Biškeke susirinkusiems vietos žurnalistams, po ko grojo gitara labdaros vakarienėje, į kurią vienas bilietas kainavo tūkstantį dolerių. – Jis elgėsi su manimi ne kaip su išskirtiniu svečiu, o daugiau kaip su draugu. Mes aptarėme daug labai svarbių dalykų. Asmeninių klausimų, filosofinių klausimų, dvasinių klausimų“.

Paklaustas „Guardian“, kodėl jis leidosi į šį neįprastą susitikimų su posovietiniais lyderiais turą, S. Seagalas pareiškė tikintis, kad V. Putinas, A. Lukašenka ir A. Atambajevas yra puikūs vyrai.

„Neturi būti puikus vyras, geras vyras ar etiškas vyras, kad būtum šalies prezidentu, tačiau esmė tame, kad, mano kuklia nuomone šie prezidentai, su kuriais su Dievo palaima man teko garbė susipažinti, yra iš tikrųjų tikrai puikūs vyrai“, – sakė aktorius.

„Kartu su palaiminimu, kurį Dievas suteikė man susipažinti su šiais puikiais žmonėmis, mano giliausias troškimas yra peržengti bet kokius politinius įsitikinimus, ypač tuos, kurie kursto nesantaiką, manipuliuoja ir yra neteisingi“, – toliau dėstė aktorius ir nepagailėjo kritikos Vakarų žiniasklaidai dėl to, kaip nušviečia šį regioną. Pasak S. Seagalo, Vakarų šalys „manevruoja, kad galėtų pasakyti tai, kas nėra tiesa“.

S. Seagalas taip pat sakė planuojantis ateityje Kirgizstane filmuoti ir ieško „ištvermingų vyrų, kovotojų, žmonių, kurie gali daryti triukus ant žirgų, taip pat gražių moterų“ juose filmuotis. Aktorius sakė, kad „greičiausiai – ne šimtu procentų – tai greičiausiai mano pirmas kartas Kirgizstane“.

Ši centrinės Azijos šalis sutiko jį kaip didvyrį, o jo spaudos konferencija baigėsi aplodismentais, po kurių žurnalistai su aktoriumi sustojo bendrai nuotraukai.