Rusijos prezidentas vėl patraukė tarptautinės bendruomenės dėmesį praėjusią savaitę, pradėjęs Vašingtoną nuvylusią bombardavimo kampaniją prieš „Islamo valstybės“ grupuotę Sirijoje.

Rusijos karo lėktuvai pradėjo atakuoti taikinius Sirijoje netrukus po pirmos per dešimtmetį V.Putino kalbos Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje ir nutraukė Maskvos izoliaciją, kuri prasidėjo pernai, kai Rusija užėmė Ukrainos Krymo pusiasalį.

Gimtadienio proga V.Putinas surengė susitikimą su šalies gynybos ministru, o paskui Sočio olimpiniame mieste su vyriausybės pareigūnais ir sporto žvaigždėmis žaidė ledo ritulį.

Eiliniai rusai ir garsenybės paprastai negali V.Putinui pagyrų jo gimtadienio proga, ir šie metai taip pat nebuvo išimtis. Reperis Timati išleido naują vaizdo klipą, šlovinantį jo „geriausio draugo“ sugrįžimą į didžiąją sceną.

„Jis už tai atsakingas, taigi, viskas vyks pagal planą, – dainuoja Timati. – Mano geriausias draugas sugrįžo į žaidimą“.

Valstybiniame televizijos naujienų kanale „Rossija 24“ bėganti eilutė skelbia : „Vladimiras Putinas mini savo 63 gimtadienį“.

Rusijos vadovo gerbėjai surengė savo didvyrio paveikslų parodą; juose jis vaizduojamas įsikūnijęs į visokius herojus, ir juodą lietpaltį vilkintį filmo „Matrica“ herojų Neo, lotuso poza sėdintį Budą, Che Guevara su juoda berete, ir net Mahatma Gandhi.

Parodoje „Putino visata“ jis taip pat vaizduojamas kaip dailininkas Salvadoras Dali, kosmonautas Jurijus Gagarinas, detektyvas Šerlokas Holmsas, komiksų herojus Betamanas, Halkas arba net prancūzų didvyrė Žana D'Ark.

„Vladimiro Putino personažas įkūnija heroizmą, teisingumą, tiesumą, intelektą, drąsą ir žavesį“, – sakoma parodos organizatorių pareiškime.

Milošas Kojičius, serbų politikos ekspertas, padėjęs surinkti darbus parodai Maskvos centre, naujienų agentūrai AFP sakė : „Mes tiesiog norime padėkoti jam už tą darbą, kurį jis daro dėl visos planetos“.

Pasak M.Kojičiaus, parodoje eksponuojami darbai, kuriuos sukūrė V.Putino garbintojai, jo gerbėjų grupės tinkle „Facebook“ nariai.

Ši grupė ir pernai surengė panašią parodą, kurioje V.Putino pasiekimų buvo sulyginti su graikų mitologinio didvyrio Heraklio 12 žygdarbių.