„Mums reikia stiprinti strateginių branduolinių pajėgų karinį potencialą, pirmiausia – raketų kompleksais, kurie galėtų garantuotai įveikti bet kokias esamas ir būsimas priešraketinės gynybos sistemas“, – per Gynybos ministerijos posėdį sakė V.Putinas, kuris strateginių branduolinių pajėgų potencialo stiprinimą pavadino vienu svarbiausių uždavinių užtikrinant nacionalinį saugumą.

Prezidentas, kurį citavo Rusijos naujienų agentūros, taip pat pabrėžė būtinybę stebėti bet kokius karinių jėgų balanso pasikeitimus prie Rusijos sienų.

„Privalome atidžiai stebėti bet kokius galios pusiausvyros ir politinės-karinės situacijos pasaulyje, ypač – palei Rusijos sienas, pasikeitimus ir greitai koreguoti planus dėl potencialių grėsmių mūsų šaliai neutralizavimo“, – sakė V.Putinas.

Prezidentas taip pat nurodė, kad Rusijos kariškiai sėkmingai pademonstravo savo pajėgumus Sirijoje: „Sirijos armija gavo reikšmingą paramą, dėl kurios įvykdė kelias sėkmingas operacijas prieš kovotojus.“

Rusija nuo 2015 metų rugsėjo vykdo Sirijoje aviacijos kampaniją, kuria remia prezidentą Basharą al Assadą (Bašarą Asadą), be to, Sirijoje veikia rusų specialiųjų operacijų kontingentai.

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu posėdyje pranešė, jog kariškiai „per karinę kampaniją Sirijoje išbandė 162 tipų modernią ginkluotę“, įskaitant karo lėktuvus „Suchoj“ ir sraigtasparnius „MiG“ ir „Kamov“.

„Jie pasirodė labai efektyvūs“, – sakė ministras.

V.Putinas savo ruožtu pažymėjo, kad Sirijoje naudojamos Rusijos ginkluotės efektyvumas padidino užsienio partnerių susidomėjimą ja ir kad Rusijai reikia tuo maksimaliai pasinaudoti.