Prezidento spaudos tarnyba nurodė, kad tam pareigūnui paprašius pirma laiko sustabdyti jo įgaliojimus, V.Putinas nusprendė „priimti Kaliningrado srities gubernatoriaus Cukanovo atsistatydinimą jo paties prašymu“.

V.Putino įsake nurodoma, kad N.Cukanovas skiriamas „laikinai einančiu Kaliningrado srities gubernatoriaus pareigas, kol pareigas pradės eiti asmuo, išrinktas Kaliningrado srities gubernatoriumi“, sakoma Kremliaus pranešime.

Antradienį V.Putinas susitiko su gubernatoriumi, kuri prezidentą informavo apie padėtį įgyvendinant šio regiono plėtros planus.

„Reikia dar daugiau nuveikti. Reikia išspręsti šiuo metu kylančius klausimus ir reaguoti į iššūkius ... mūsų regione, – prezidentui sakė N.Cukanovas. – Vis dėlto šiandien norėčiau paprašyti jūsų pritarimo. (Rugsėjo) 28-ąją baigiasi mano įgaliojimų laikotarpis. Yra daug uždavinių ir supratimas, kaip tuos uždavinius reikia spręsti. Man itin svarbus jūsų palaikymas; norėčiau padirbėti Kaliningrado srities labui ir eiti į rinkimus.“

V.Putinas atsakė: „Jūs labai teisingai pasakėte: problemų labai daug ir labai daug (jų) neišspręsta. Aišku, dinamika teigiama, o aš, be abejo, manau, kad turite svarų pagrindą eiti į rinkimus ir paprašyti srities gyventojų mandato tęsti darbą, kurį atliekate šiuo metu.“