V. Putinas Iževsko mieste lankėsi kartu su Rusijos gynybos ministru Sergejumi Šoigu. Šio vizito metu jis buvo pakilios nuotaikos ir su džiaugsmu paminėjo gynybos pramonės šventę, rašo „Newsweek“.

„Kai atėjau ir pamačiau naujas gamybines patalpas, pasijaučiau lyg būdamas šiuolaikinio meno muziejuje, – pačiais geriausiais įspūdžiais jis dalijosi su darbininkais Kalašnikovo šautuvų gamykloje. – Man atrodo, kad turinys atitinka vaizdą.“

V. Putinas juokavo su šioje gamykloje dirbančiais žmonėmis, o vieną netgi paerzino dėl pernelyg rimto požiūrio į žurnalisto pateiktą klausimą. Dar jis kalbėjo apie tikėtiną algų didinimą darbuotojams, jei gamyklos plėtra ir toliau bus tęsiama.

Vis tik tenka pripažinti, kad ši kelionė turi rimtumo atspalvio, nes šiuo metu Rusijoje planuojami trys metiniai biudžetai, o gynybos ir finansų ministrai nesutaria dėl gynybos biudžeto dydžio. Rusijos gynybos pramonė pastaruosius metus išgyvena tikrą pakilimą dėl aktyvaus šios šalies ginklavimosi masto ir didelės ginklų paklausos užsienyje.

V. Putinas užtikrintai teigė Kalašnikovo šautuvų gamyklos darbuotojams, kad ateityje ginklų paklausta išliks didelė, o tiekimo pikas, jo manymu, turėtų būti pasiektas 2021 ar 2022 m.

„Nustebau sužinojęs, kad daugybė užsienio šaudymo komandų naudoja mūsų ginklus, - progos pasigirti nepraleido į Kalašnikovo šautuvų gamyklos darbuotojus kreipęsis V. Putinas. – Kodėl gi jie renkasi mūsų ginklus? Tai reiškia, kad jie geresni nei kitų šalių gaminami ginklai. Nuopelnai tenka jums.“