„Tai tiesiog eilinė nesąmonė. Iš kur pas mus tokia informacija? Mes ką, turėjom su juo kokius nors ypatingus santykius? Išvis nebuvo jokių santykių. Jis savo laiku buvo atvažiavęs į Maskvą. Žinot, aš su juo nesusitikau“, – sakė V. Putinas.

Rusijos lyderis pabrėžė, kad į jo šalį atvyksta daug amerikiečių. Pavyzdžiui, į Sankt Peterburge vykstantį ekonomikos forumą atvyko apie 100 JAV kompanijų atstovai, pridūrė jis.

„Negi jūs galvojate, kad susitikau su kiekvienu amerikiečių kompanijų atstovu?“ – klausė žurnalistės V. Putinas.

Jis pabrėžė, kad draugais laiko investuotojus, stambiausių JAV kompanijų vadovus, kurių daugelis jau seniai dirba Rusijoje, ir yra suinteresuoti bendradarbiauti.

„Žinoma, pasveikinsime kiekvieną jų. Ir kiekvieną iš jų laikome savo draugu, padėsime jiems įgyvendinti savo planus Rusijoje“, – sakė V. Putinas. Jis pabrėžė, kad šalies valdžia stengsis, kad amerikiečiai verslininkai dirbtų Rusijoje „sėkmingai ir pelningai“.

„Nejau vėliau juos visus reikia areštuoti? Ar jūs iš proto išsikraustėt? Kaipgi ekonomikos laisvė? Kaipgi žmogaus teisės? Negi jūs manot, kad dabar kiekvienam renkame kompromituojančią medžiagą? Jūs visi savam prote ar ne?“ – piktinosi V. Putinas.

JAV žvalgybos agentūros išsiaiškino, kad Rusija įsikišo į šalies prezidento rinkimus, kad pakenktų demokratų kandidatei Hillary Clinton ir palengvintų D.Trumpo šansus nugalėti. Jungtinėse Valstijose keliama daug klausimų dėl D.Trumpo galimų verslo reikalų Rusijoje. Be to, gausu pranešimų, kad Kremlius turi jį diskredituojančios asmeninės informacijos.