„Tai labai nerimastinga informacija. Iš tikrųjų, mūsų specialiosios tarnybos sutrukdė Ukrainos gynybos ministerijos diversinei žvalgybos grupei patekti į teritoriją“, – sakė V.Putinas naujienų agentūrai „Interfax“.

„Ir, žinoma, tokiomis sąlygomis susitikti Normandijos formatu, tuo labiau Kinijoje, beprasmiška“, – pažymėjo jis.

Neseniai Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pareiškė, kad Kijevas siūlęs Kinijoje „Didžiojo dvidešimtuko“ (G-20) forumo užkulisiuose surengti vadinamojo Normandijos ketverto susitikimą. S.Lavrovas tada atsakęs, jeigu visi sutiks, Rusija pasirengusi dalyvauti. G-20 susitikimas vyks Hangdžou mieste rugsėjo 4-5 dienomis..

„Sprendžiant iš visko, tie žmonės, kurie užgrobė (valdžią) Kijeve ir toliau ją laiko, užuot ieškoję kompromisų..., užuot ieškoję taikaus sureguliavimo būdo, jie perėjo prie teroro praktikos“, – pareiškė Rusijos prezidentas.

V.Putinas kaltina Ukrainos vadovus, esą jie veikia taip, „kad kuo ilgiau išsilaikytų valdžioje ir sudarytų sąlygas savo piliečių apiplėšinėjimui“.

Rusijos prezidentas sakė, kad norėtų šia tema kreiptis į Rusijos „partnerius Amerikoje, Europoje“.

Priminęs, kad per konfliktą Kryme žuvo du rusų kariškiai, V.Putinas pabrėžė: „Mes, žinoma, pro tokių dalykų šalį nepraeisime“.

„Mes, žinoma, padarysime viską, kad užtikrintume infrastruktūros objektų, piliečių; imsimės papildomų priemonių saugumui užtikrinti; ir tai bus rimtos papildomos priemonės – ir techninės, ir ne tik“, – pareiškė V.Putinas.

Ukrainos nacionalinės saugumo tarybos vadovas Oleksandras Turčynovas tuos kaltinimus vadina „isteriškais ir pramanytais“ bei sako, kad Maskva stengiasi kurstyti baimę Kryme.

Ukrainos gynybos ministerija atmetė visus tos kaltinimus ir pareiškė, kad taip siekiama „pateisinti Rusijos pajėgų regione perdislokavimą ir agresyvius veiksmus“.