Jis yra politikos mokslų daktaras, vadovavo V. Putino asmens sargybai.

Vasario mėnesio pradžioje V. Putinas netikėtai paskyrė A. Diuminą Tulos srities gubernatoriumi.

Taip jis mokosi pilietinio ir ekonominio valdymo“, – praneša J. Mallinenas.

V. Putinas, pasak J. Mallineno, vis įtariau vertina savo senus bičiulius ir vis labiau nuo jų užsidaro, nes šie suspėjo sukaupti patirtį, išsikovoti autoritetą ir tapti nepriklausomais.

O toks jaunas vyras kaip A. Diuminas bus visiškai lojalus V. Putinui ir nuo jo priklausomas.

„Netikėtas valdžios perdavimas naujam žmogui su nesutepta reputacija galėtų išgelbėti valdančiąją koaliciją, kaip tai nutiko, kai į valdžią atėjo V. Putinas.“

T. Mallineno nuomone, spekuliacijos apie tai, kad A. Diuminas 2018 metais bus išrinktas į prezidento postą ir gandai apie Kudrino paskyrimą premjeru liudija apie vyriausybės krizę.

„Situacija vis labiau primena aklavietę, ir visi uoliai aptarinėja „2018 metų problemą“. Ar Rusija išeis iš izoliacijos, pakeitusi simbolinę figūrą?“

Tačiau T. Mallinenas primena, kad A. Diuminas gali būti tik jaukas žiniasklaidai, o realus sprendimas bus visiškai kitas.

„Didžiausias siurprizas bus, jei 2018 metais nebus siurprizų.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2330)