V. Putinas taip pat sakė, kad Jungtinėse Valstijose ir toliau vyksta arši politinė kova, kurios pagrindinis tikslas – bandymas sukelti abejonių D. Trumpo išrinkimo prezidentu teisėtumui.

Komentuodamas kadenciją baigiančio JAV prezidento Baracko Obamos administracijos sprendimą pratęsti sankcijas Rusijai, V. Putinas pareiškė, kad besitraukianti JAV valdžia priklauso tai kategorijai žmonių, kurie „atsisveikina, bet niekaip neišeina“.

„Žinote, yra tokia kategorija žmonių, kurie esą išeina neatsisveikinę dėl taip jau susiklosčiusių aplinkybių, išeina be skambių atsisveikinimų, nes nenori niekam pakenkti. Bet yra ir tokių, kurie be saiko sako atsisveikinimo kalbas, bet niekaip neišeina. Štai kadenciją baigianti JAV administracija, mano manymu, būtent pastarajai kategorijai ir priklauso“, – pareiškė Rusijos prezidentas.

Jau anksčiau „BuzzFeed“ publikavo dokumentą, kuriame kalbama apie išrinktojo prezidento D. Trumpo štabo ryšius su Rusijos specialiosiomis tarnybomis bei paties politiko pikantiškus nuotykius.

Dokumente taip pat tvirtinama, kad Rusijos federalinė saugumo tarnyba apartamentuose, kuriuose Maskvoje buvo apsistojęs D. Trumpas ir ten esą kvietėsi prostitučių, buvo paslėpusi pasiklausymo įrangą.