Kaip nurodė šaltinis Europos Komisijoje, šiose derybose Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, Ukrainos prezidentas Petro Porošenka ir Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso turėtų dalyvauti asmeniškai, bet kol kas neaišku, kur jos vyks ir kada.

Galimybė surengti tokias prezidentų lygio derybas suteikia viltį, jog galbūt pavyks bent kiek sumažinti įtampą dėl Ukrainos, kraštutinai pabloginusią Rusijos ir Vakarų santykius.

J.M.Barroso ketvirtadienį kalbėjo su V.Putinu telefonu ir šio pokalbio metu aptarė būdus, kaip būtų galima sušvelninti krizę Ukrainoje, nurodoma Komisijos išplatintame pranešime.

„Buvo sutarta surengti konsultacijas tarp Rusijos, Ukrainos ir Europos Komisijos prezidentų dėl klausimų, susijusių su (ES ir Ukrainos) Asociacijos susitarimo įgyvendinimo, taip pat dėl pastangų stabilizuoti politinę ir saugumo situaciją“, - sakoma jame.

„Konkretūs šių derybų surengimo detalės bus toliau aptartos per atitinkamus diplomatinius kanalus“, - pažymima Komisijos pranešime.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (221)