„Vėl pabrėšiu, mes neketiname imtis Arkties militarizavimo. Mūsų veiksmai šiame regione yra santūrūs ir išmintingi savo mastu, bet visiškai būtini Rusijos gynybai užtikrinti“, – sakė V.Putinas per išplėstinį Gynybos ministerijos kolegijos posėdį.

Jis pažymėjo, kad ateinančias metais numatoma baigti karinės infrastruktūros įrengimą Naujojoje žemėje, Kotelno ir Vrangelio salose, Šmidto kyšulyje. „Prašau nuolat kontroliuoti šiuos klausimus“, – nurodė prezidentas Gynybos misterijai.

V.Putinas dar pareiškė, kad iki 2021 metų planuojama visiškai atnaujinti sausumos branduolinių pajėgų apginklavimą. Jau 2015 metais strateginės branduolinės pajėgos turi gauti daugiau kaip 50 tarpžemyninių balistinių raketų.

V.Putinas ne tik labai gerai įvertino Rusijos ginkluotųjų pajėgų būklę, bet ir pasidžiaugė, kad auga „partnerių-konkurentų“ pagarba joms.

„Šiandien kai kurie mūsų, kaip mes vadiname, partneriai-konkurentai jau vadina mūsų Ginkluotąsias pajėgas ir aukštos technologijos ir efektyviomis ir moderniomis, – pasakė jis. – Tai gerai, kai reiškiami tokie vertinimai“.